Πεθαίνει ρε ο Τσάκωνας; (pics/video)

0


Έφυγε, λέει. Άφησε την τελευταία του πνοή, λέει. Και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν ήταν ψέματα. Δεν κλαις όμως, ρε φίλε, για τον Κώστα Τσάκωνα. Γιατί ο Τσάκωνας είναι ιδέα. Και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ

«Μήπως είναι πάλι μούφα δημοσίευμα»; «Καλά, και την προηγούμενη φορά που το γράψανε δεν ίσχυε».

Οι περισσότερες αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης πως ο Κώστας Τσάκωνας πέθανε περιελάμβαναν παρόμοιες ατάκες. Απ’ αυτές που ασυναίσθητα ψάχνει το μυαλό όταν δεν θέλει με τίποτα να πιστέψει κάτι.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Ακόμα όμως και τη μέρα που φεύγει από τη ζωή, μοιάζει αταίριαστο ν’ αποχαιρετήσεις τον Τσάκωνα με δάκρυα. Δείχνει αντιφατικό έναν άνθρωπο που συνέδεσε κάθε μέρα της ύπαρξής του με το γέλιο να τον «κλάψεις». Πόσω μάλλον όταν ο ίδιος είχε μια χαρούμενη προσέγγιση (ακόμα και) για το μοιραίο.

Όπως έλεγε λοιπόν μέχρι και τις τελευταίες του μέρες, «τον θάνατο και την εφορία δεν τα αποφεύγεις». Ε, για κάτι τέτοια δεν κλαίμε για τον Κώστα Τσάκωνα. Χαιρόμαστε που τον γνωρίσαμε με κάθε μια από τις δεκάδες ιδιότητες στις ταινίες του. Νιώθουμε τυχεροί που βρεθήκαμε στη γενιά όπου στα βίντεο-κλαμπ ακουγόταν η ατάκα «τσάκω έναν Τσάκωνα».

Μα κυρίως τον ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισε. Όχι χαμογελάκι, μειδίαμα, ένα απλό «χαχα». Γι’ αυτό το ξεκαρδιστικό, πηγαίο και τρανταχτό γέλιο σε κάθε παρακολούθηση της «Κλασικής περίπτωσης βλάβης». Σε κάθε επανάληψη της «Μεγάλης απόφραξης». Σε κάθε θύμηση του Μπιτζιμπιτζίδη ή της ανεπανάληπτης φάτσας του επιστάτη όταν οι μαθήτριες του «Θηλυκού Θηριοτροφείου» τον προκαλούσαν κι εκείνος παραληρούσε «έκφυλεεεεεεεες…»!

Δεν έχει σημασία λοιπόν που ο Κώστας Τσάκωνας «φεύγει». Θα είναι πάντα παρών. Στο μυαλό -ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς. Στην καρδιά -ως ένας από τους ανθρώπους που δεν γνώρισες ποτέ κι όμως τους νιώθεις «δικούς σου». Ακόμα και στο σώμα κάποιων (ως το πιο εμπνευσμένο τατουάζ των τελευταίων ετών). Και κυρίως στις υπέροχες συζητήσεις όπου όλοι έχουν να τσοντάρουν από μια ατάκα του. Απ’ αυτές που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μένουν πάντα αθάνατες…




Δημοσίευση: Νοεμβρίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πεθαίνει ρε ο Τσάκωνας; (pics/video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator