Ιλαροτραγικό τέλος για μια δυναστεία

0


Το επίθετο Παπανδρέου «κάηκε». Η πιο πολύτιμη περιουσία της «δυναστείας», το όνομα, ενταφιάστηκε στη χωματερή της Ιστορίας. Επειτα από την προδοσία του Μνημονίου και την παράδοση της χώρας στη δικαιοδοσία της τρόικας, το άκουσμα του ονόματος «Παπανδρέου» εξοργίζει ή προκαλεί δυσφορία στους περισσότερους. Σε αρκετούς φέρνει αναγούλα.

Ομως, παρόλο που ελάχιστοι το ανέμεναν, θα φτάσει να προκαλεί οίκτο, θλίψη ή ακόμα και θυμηδία στους Ελληνες. Πασίγνωστα μέλη τούτης της οικογένειας καταβάλλουν εργώδεις προσπάθειες γι' αυτό.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα στην ακούσια απαξίωση της οικογενειακής ιστορίας των Παπανδρέου είναι το βιβλίο της Μάργκαρετ, της πρώην συζύγου του Ανδρέα και μητέρας του Γιώργου.

Συνέταξε ένα πόνημα που θυμίζει αυτοβιογραφία, αλλά ουσιαστικά αποτελεί μια διασταύρωση γονατογραφήματος στο πνεύμα της Μπάρμπαρα Κάρτλαντ (ερωτικό ρομάντζο) με απομαγνητοφώνηση μεσημεριανής εκπομπής ξεκατινιάσματος.

Η πικρία της κ. Μάργκαρετ για την απιστία του Ανδρέα, το διαζύγιο και την αποκόλλησή της από την πηγή της ισχύος της πήρε τη μορφή βιβλίου που εκθέτει την ίδια, τον μακαρίτη ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά, δυστυχώς, και τη χώρα. Ετι, δε, υπάρχουν και σημεία που φανερώνουν περίτρανα την εκκωφαντική άγνοια, και τη δική της και του επιμελητή του βιβλίου, για τα ελληνικά ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας μας.

Ενδεικτικά, αναφέρεται το εξής: «Στις 23 Απριλίου 1991 ήταν η βάφτιση της εγγονής μου, της κόρης του Γιώργου, που θα ονομαζόταν Μαργαρίτα. Ολη η οικογένεια ήταν καλεσμένη, συμπεριλαμβανομένου του Ανδρέα και της νέας του συζύγου. [...] Συνήθως, όταν τελειώνει η λειτουργία, τα μέλη της οικογένειας πηγαίνουν στο ιερό για να συγχαρούν τους γονείς, να φιλήσουν το μωρό και να ευχαριστήσουν τον παπά».

Μπέρδεψε το ιερό με τον κυρίως ναό (και δη, με τον σολέα), όπου τελούνται τα μυστήρια, η ανελλήνιστη κ. Μαργαρίτα. Θα συμπληρώσει αιώνα στην Ελλάδα και θα αγνοεί επιδεικτικά τα στοιχειώδη.

Φευ, ουδείς την απέτρεψε από την κακοτοπιά της συγγραφής ενός ιλαροτραγικού βιβλίου...

http://www.dimokratianews.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιλαροτραγικό τέλος για μια δυναστεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator