Ραγίζουν καρδιές οι σκηνές από το βίντεο του Λιμενικού κατά την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο

0


Κατερίνα Πρίφτη

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα Λιμενικό Σώμα από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων Βόρεια της Λέσβου στις 28 Οκτωβρίου.

Το πολύνεκρο ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν δεκάδες πρόσφυγες συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Λέσβου που προσπαθούσε με κάθε μέσο να παράσχει βοήθεια στους επιζώντες ενώ θρηνούσε μαζί μαζί με όσους έχασαν τους δικούς τους στη θάλασσα, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Τώρα το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας, μόνο κατά φαντασία, για όσα περνούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που για να ζήσουν πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Διασώστες, μαζεύουν πρόσφυγες από τη θάλασσα με jet ski, λιμενικοί ρίχνουν σκοινιά και τους τραβάνε, παίρνουν στην αγκαλιά παιδιά που τουρτουρίζουν από το κρύο και κλαίνε, μητέρες με μωρά στα χέρια προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια και απλώνουν τα χέρια σπαρακτικά ζητώντας βοήθεια.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ραγίζουν καρδιές οι σκηνές από το βίντεο του Λιμενικού κατά την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator