Ο κηφήνας της Ραφήνας "βγάζει" πρόεδρο στη Ν.Δ.

0


Όταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ένα βράδυ Σαββάτου, σε ώρες  Γιώργου Παπανδρέου, αρκετοί είδαν πίσω από την κίνηση, την πολιτική εκτόνωση όσων ήθελαν να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή και συνολικά τον καραμανλισμό στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας άλλωστε, είχε διαρκές φλερτ με τα άκρα στη διάρκεια της θητείας του, με αποκορύφωμα την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μερικές μόλις εβδομάδες μετά τη δολοφονία Φύσσα, και ενώ η Δικαιοσύνη είχε ήδη ξεκινήσει τη δικαστική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επικριτές του καταλογίζουν στον Απόστολο Τζιτζικώστα “ελαφρότητα”, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την καμπάνια του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και τη γενικόλογη ρητορική του, που κάθε άλλο παρά σε νέο άνθρωπο ταιριάζει.

Αποκορύφωμα της ελαφρότητας αυτής άλλωστε ήταν και η προσπάθεια να εξισωθεί η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής με το ΠΑΣΟΚ, λόγω… Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και είχε αναγκάσει ακόμη και σημερινούς φανατικούς υποστηρικτές του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως τον Σίμο Κεδίκογλου, να μιλήσουν για πολιτική ανοησία.

Τα… πολιτικά απωθημένα κατά του Κώστα Καραμανλή, που κουβαλούν αρκετοί από εκείνους που παρότρυναν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ, αποκαλύφθηκαν και από τις διαρροές που ακολούθησαν από το επιτελείο του. Διαρροές απαξιωτικές και μειωτικές για τον Κώστα Καραμανλή, στα όρια του χλευασμού.

Η πλευρά των καραμανλικών σήκωσε το γάντι. Και με τη συσπείρωση των δυνάμεών της που πέτυχε, κατάφερε να έχει μετατρέψει σε κούρσα για έναν τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκλέγεται, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, από τον α’ γύρο.

Σε αυτή την επώδυνη διαδικασία, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε και πάλι να διαδραματίσει ρόλο εγγυητή της ενότητας και της συνέχειας της Νέας Δημοκρατίας, που επιχείρησε να διασπάσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την υποψηφιοτητά του.

Το “σχέδιο” ήταν μια κατακερματισμένη Κεντροδεξιά και ένας “τελειωμένος” Καραμανλής, ώστε να διευκολυνθεί η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, και να είναι περισσότερο “διαχειρίσιμη” από τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαπλοκή, η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Το “σχέδιο”… ναυάγησε, όπως δείχνει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο σύνολο της Κεντροδεξιάς. Και έχει τη σημασία του το σημερινό ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στη “Real News” για τον Κώστα Καραμανλή, και τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με όσα γράφει η καλή δημοσιογράφος, ο Κώστας Καραμανλής “δεν μπορεί να φανταστεί πώς η ΝΔ θα διαδραματίσει τον ρόλο της ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όταν ο πρόεδρός της δεν θα μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019”.

Και αναφορικά με τις απαξιωτικές αναφορές του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την ελαφρότητα των θέσεων του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν συνάδουν με την ιστορική διαδρομή της ΝΔ ως υπεύθυνης δύναμης, ο Κώστας Καραμανλής τονίζει με νόημα:

“Η ΝΔ έχει Ιστορία. Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να τα σβήσουν όλα, στο όνομα του νέου”.

Η παρέμβαση των καραμανλικών υπέρ της ενωτικής υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαδραμάτισε τον πλέον καθοριστικό ρόλο για να αποτραπεί η διάσπαση της Κεντροδεξιάς. Και να μην περπατήσει η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, εκπροσώπου μεταξύ άλλων των φιλοβασιλικών δυνάμεων, οι οποίες ηττήθηκαν στο δημοψήφισμα για το Πολιτειακό το 1974, και επιθυμούσαν μια ιστορική ρεβάνς από τον καραμανλισμό, που τους έβαλε και τότε… στο ράφι.

http://ysterografa.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο κηφήνας της Ραφήνας "βγάζει" πρόεδρο στη Ν.Δ."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator