Η πίκρα και το φώς - επετειακό κατόπιν εορτής

0


Απο το ενα κλίκ στο άλλο διάβασα, στο Facebook κυρίως, πολλούς «γνωστούς» και αγνώστους «φίλους» που, με τα «ευφυή και προχωρημένα» πόστ τους, ανήμερα 28ηΟκτωβρίου, προσπάθησαν να μας ανοίξουν τα μάτια ημών των αφελών που ακόμα δακρύζουμε με τον αγώνα και τίς θυσίες των Ελλήνων στο Αλβανικό έπος. Πικραμένοι και αρνητικοί, στα όρια του μίσους για όλα, οι σκεπτόμενοι αυτοί παντογνώστες μηδενίζουν τα πάντα, την ίδια την ιστορία, τις μαρτυρίες, τις θυσίες, τους νεκρούς, το πολύ φώς, τον θρίαμβο της προσπάθειας ψυχών και σωμάτων να μην επιτρέψουν, όσο μπορούσαν, την επικράτηση του τέρατος.

Ανάμεσά τους και ο αγαπημένος μου Μάνος Χατζιδάκις του οποίου μια (κατα την γνώμη μου) ατυχέστατη στιγμή, έτρεξαν όλοι οι «προοδευτικοί» να ανασύρουν για να στηρίξουν τις πικραμένες τους μελαγχολικές απόψεις. Δεν ξέρω πως τα είπε και με τι κίνητρο ο Χατζιδάκις αυτά που η φαρμακωμένη ματιά των «προχωρημένων» ανέσυρε. Θα ήταν σίγουρα και εκείνος, πολύ δικαίως, πικραμένος τότε – απο τούς «Κουρήδες και τους Μιχαλόπουλους» που αναφέρει. Αλλά η πίκρα και η απογοήτευση δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος, ούτε για ανθρώπους φωτεινούς σαν τον Μάνο Χατζιδάκι – ούτε για όσους ανέσυραν αυτην την στιγμή του την 28η Οκτωβρίου του 2015.

Οσοι δεν είστε απελπισμένοι και φαρμακωμένοι σε βαθμό απόλυτης τύφλωσης, δείτε αυτό το βίντεο που το παίξανε και κάποια «συστημικά κανάλια» - και με έκαναν να το ψάξω. Δεν ήταν δύσκολο. Δόξα τω Θεώ, έλαμπε δυνατά.

Δείτε το. Και ας ευχηθούμε «και του χρόνου» με καρδιές πιό ανοιχτές – και λιγότερη πίκρα...

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πίκρα και το φώς - επετειακό κατόπιν εορτής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator