Πρόταση του Τ. Πιέτρη για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Κορίνθου

0


Στην συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» Τιμολέων Πιέτρης, κατέθεσε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την πρότασή του, σχετικά με την καθιέρωση του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα ο κος Πιέτρης ανέφερε:

«Ο τόπος στον οποίο γεννηθήκαμε, δραστηριοποιούμαστε και αναπτύσσουμε κοινωνική δράση είναι ξακουστός και ιστορικός με μακραίωνο παρελθόν.

Η Κόρινθος και το κάστρο του Ακροκορίνθου διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αγώνα του 1821 για δημοκρατία και ελευθερία έναντι του τουρκικού ζυγού. Μην λησμονούμε ότι η Απελευθέρωση του Κάστρου οδήγησε στον ορισμό της Κορίνθου ως πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας και τόπο συνεδρίασης του Βουλευτικού και του Εκτελεστικού Σώματος.

Προτείνω λοιπόν, την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τον επίσημο εορτασμό της Απελευθέρωση της Κορίνθου με

α. καθιέρωση τοπικής αργίας στον Δήμο Κορινθίων

β. διεξαγωγή θεματικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της εορταστικής εβδομάδας τόσο στην Αρχαία Κόρινθο όσο και στην πόλη της Κορίνθου (αξιοποιώντας το Λαογραφικό Μουσείο, την Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο και την Πινακοθήκη)

γ. συμμετοχή τοπικών συλλόγων, φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

δ. αναπαράσταση πολιορκίας στον Ακροκόρινθο (και επιδιόρθωση του φωτισμού του κάστρου)

Τα οφέλη της καθιέρωσης του Εορτασμού της Απελευθέρωσης θα είναι πολλαπλά τόσο για τους Κορινθίους (και κυρίως τους νεότερους) μιας και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημαντικότερα γεγονότα της Απελευθερωτικού Αγώνα, επισκεπτόμενοι τις καθορισμένες τοποθεσίες και συμμετέχοντας στα θεματικά δρώμενα, και της τοπικής αγοράς μιας και για μια εβδομάδα η περιοχή θα γίνει πόλος έλξης σημαντικού αριθμού επισκεπτών.»
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρόταση του Τ. Πιέτρη για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator