Πρωταθλήτρια κόσμου η 15χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου

0


Η Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων μέχρι 16 ετών στα ατομικά πρωταθλήματα εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασίδων που διοργάνωσε η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) στη Χαλκιδική από 25/10 μέχρι 5/11. Η 15χρονη σκακίστρια του ΣΟ Καβάλας, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων μέχρι 14 ετών το 2013 και δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέχρι 16 ετών το 2014, επικράτησε στον τελευταίο γύρο της Αμερικανίδας Agata Bykovchev, συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Στην κατηγορία αυτή πήραν μέρος 95 αθλήτριες από 61 χώρες μεταξύ των οποίων 9 διεθνείς μετρ γυναικών και 16 μετρ γυναικών της FIDE. Την προσπάθεια της Σταυρούλας υποστηρίζει χορηγικά ο Όμιλος OTE. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης η Αναστασία Αβραμίδου στην ίδια κατηγορία αγώνων, ισοβαθμώντας στις θέσεις 3η - 8η και με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατέκτησε την 6η θέση. Η Αναστασία συγκέντρωσε 8 βαθμούς με 5 νίκες και 6 ισοπαλίες. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 54 αγόρια και 23 κορίτσια (συνολικά 77 αθλητές και αθλήτριες) σε σύνολο 1.563 σκακιστών και σκακιστριών από 91 χώρες.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωταθλήτρια κόσμου η 15χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator