Άγχος, η μεγάλη απειλή

0


Συνέπειες ίδιες με αυτές ενός εργατικού ατυχήματος, έχει το άγχος για την υγεία των εργαζόμενων σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα πανευρωπαϊκής έρευνας. Αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης τα επόμενα χρόνια, λόγω κρίσης.

Συνέπειες ίδιες με αυτές ενός εργατικού ατυχήματος, έχει το άγχος για την υγεία των εργαζόμενων σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα πανευρωπαϊκής έρευνας, που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", παρά το γεγονός ότι το 79% των ευρωπαίων μάνατζερ αναγνωρίζουν το πρόβλημα, οι εταιρείες δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το στρες των εργαζόμενων έχει εξελιχθεί σε παράγοντα που πλήττει την παραγωγικότητα και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους δηλώνουν ότι αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα, είτε επειδή άπτεται της ψυχολογίας των εργαζομένων και επομένως είναι λεπτό ζήτημα, είτε επειδή δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να πάρουν τα μέτρα που χρειάζεται.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στις χώρες του νότου, όπου συνήθως δεν εφαρμόζονται πολιτικές πρόληψης και προστασίας.

Το στρες των εργαζόμενων, μαζί με τα ατυχήματα και τις μυοσκελετικές παθήσεις, αποτελούν σύνηθες θέμα συζήτησης στις συσκέψεις των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά σύμφωνα με την έρευνα μόνο μία στις δύο ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τους κινδύνους.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, με την αύξηση της ανεργίας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις εύκολες απολύσεις, οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στους χώρους εργασίας αναμένεται να πολλαπλασιαστούν κάτι που θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να εξετάσουν πιο σοβαρά το ζήτημα, καθώς αναμφίβολα θα υπάρξει αντίκτυπος στην απόδοση των εργαζόμενων.

ΠΗΓΗ:news247

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άγχος, η μεγάλη απειλή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator