ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

0


ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ

Απέτυχε παταγωδώς το πραξικόπημα που πήγαν να στήσουν οι οικογένειες και οι βαρόνοι της Δεξιάς στην εναγώνια προσπάθειά τους να ακυρώσουν τις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Το πραξικόπημα μεθόδευσαν παρασκηνιακά Καραμανλής, Ντόρα και Σαμαράς που τρέμουν στην κυριολεξία την επέλαση Τζιτζικώστα που θα σημάνει τη δική τους πολιτική αποστρατεία. Στόχος των συνωμοτών ήταν να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία εκλογής προέδρου να τη μεταθέσουν χρονικά για να προλάβουν να στήσουν συνέδριο μαϊμού για αλλαγή καταστατικού.

Επιδίωξη τους ήταν να εξακολουθεί να είναι ο αρχηγός του κόμματος να βγαίνει από τους μηχανισμούς και όχι από τη βάση. Γιατί με τη συμμετοχή της κοινωνίας στην εκλογική διαδικασία ακυρώνεται ο ρόλος των βαρόνων, των οικογενειών που θεωρούν κληρονομιά τους τη ΝΔ και των υπολοίπων δορυφορικών παραγόντων. Τον προβοκατόρικο ρόλο για να τορπιλιστεί η διαδικασία είχαν αναλάβει στελέχη και βουλευτές της άμεσης επιρροής του Κ. Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι το πραξικόπημα θα κατέληγε σε μπούμερανκ έκαναν πίσω αναζητώντας νέα κόλπα προκειμένου να εμποδίσουν το νέο που έρχεται και απειλεί να κατεδαφίσει το οικογενειακό σύστημα και στη Δεξιά. Βέβαια οι αντιθέσεις και τα μέτωπα που έχουν διαμορφωθεί οδηγούν τη ΝΔ με μαθηματική ακρίβεια στην πολυδιάσπαση και τη διάλυση.

Όλα δείχνουν ότι ακολουθεί πιστά τα βήματα του ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει στο τέλος ένα περιθωριακό κόμμα χωρίς αναφορές στην κοινωνία και δυνατότητα παρέμβασης στα δημόσια πράγματα.

Γελοιοποίηση

Το μόνο που κατάφεραν τα συνασπισμένα «τζάκια», που χρεοκόπησαν τη συντηρητική παράταξη, ήταν να γελοιοποιηθεί ο «εκλεκτός» τους, με τα «καραγκιοζιλίκια» και τα «γαλλικά» του, αλλά να εκτεθούν ανεπανόρθωτα και οι ίδιοι. Γιατί και ο τελευταίος ψηφοφόρος της συντηρητικής παράταξης κατάλαβε ποιοι κρύβονται πίσω από τα καμώματα του, εκτός εαυτού πλέον, κου. Μεϊμαράκη, κρύβονται οι συνασπισμένες «οπισθοφυλακές» των «βαρόνων» και «προεστών», που αντιμετωπίζουν τη ΝΔ ως «ιδιοκτησία» τους και τώρα βλέπουν τον κίνδυνο «έξωσης» από τη σαρωτική δυναμική του 37χρονου περιφερειάρχη.

Ολοι κατάλαβαν, επίσης, το θλιβερό ρόλο που έχει αποδεχθεί ο «υπηρεσιακός» πρόεδρος της ΝΔ, ως «front man», του μπλοκ Καραμανλικών, Σαμαρικών και Ντορικών, που παραμέρισαν τις διαφορές και τα μίση τους, μπροστά στον κίνδυνο και συνασπίστηκαν πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη.

Ηταν αυτοί που έστησαν, πίσω από τις κουϊντες, το πραξικόπημα, για να ματαιώσουν τις εκλογές και να συνεχίσουν να ελέγχουν το κόμμα, από το παρασκήνιο, βλέποντας ότι ο «αχυράνθρωπος» τους, δεν απειλείται, απλώς, με ήττα, αλλά με πανωλεθρία, αφού όλες οι μετρήσεις και προβλέψεις, φέρνουν στη δεύτερη θέση, τον Αδωνι Γεωργιάδη! Δική τους έμπνευση ήταν η «εισβολή» του προσωρινού προέδρου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και το στήσιμο όλου αυτού του κακόγουστου σήριαλ, της δήθεν... απόπειρας νοθείας, του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ψύχραιμη, όμως, στάση, τόσο των μελών της ΚΕΦΕ, όσο και των υπόλοιπων υποψηφίων, ματαίωσε στη γένεση τους, τα πραξικοπηματικά σχέδια των «βαρόνων» και του «εκλεκτού» τους υποψηφίου και υποχρέωσε τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη να «ανακρούσει πρύμνα» και ν’ αποδεχθεί την ομαλή συνέχιση της διαδικασίας. Αυτό το κλίμα εκφράστηκε με την κοινή συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, ύστερα από πρωτοβουλία του Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και το κλίμα ενότητας, που εστάλη από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν ήταν τυχαία, ασφαλώς, η, συντονισμένη προφανώς, απουσία από τη συνεδρίαση, των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, μετά τη ματαίωση των πραξικοπηματικών σχεδίων.

Βέβαια, οι δυνάμεις του κομματικού κατεστημένου, που κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμιά τους, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τις προσπάθειας ματαίωσης της εκλογικής διαδικασίας, προβάλλοντας την ανάγκη διεξαγωγής Εκτακτου Συνεδρίου ή επαναφέροντας παλιότερη απόφαση, για εκλογή, την άνοιξη του 2016. Κάποιοι άλλοι, μάλιστα, όπως ο Νικήτας Καραμανλής προανήγγγελλαν και σχετικές πρωτοβουλίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο ή και παρέμβαση του ίδιου του κ. Καραμανλή. Όλα αυτά, όμως, πέφτουν στο κενό, αφού οι υγιείς και φρέσκες δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης, είναι αποφασισμένες, με κάθε τρόπο, να υπερασπιστούν την εκλογική διαδικασία, παραμερίζοντας όλα τα εμπόδια και ανοίγοντας το δρόμο, για να σταματήσει η παρακμή και να ξεκινήσει μια νέα, ελπιδοφόρα πορεία, για τη συντηρητική παράταξη.

http://www.kontranews.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΣΤΗ ΝΔ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator