Θα μας κοστίσει πολύ ακριβά, αλλά θα μάθουμε τι σημαίνει Αριστερά

0


Η αριστερά πρέπει αυτή τη φορά να μείνει αρκετά στην εξουσία, ώστε ο κόσμος να γράψει για τα καλά στο υποσυνείδητό του, τι σημαίνει αριστερά.

Θα μας κοστίσει βέβαια πολύ αυτό το μάθημα, αλλά θα αφήσουμε οριστικά πίσω το απαρχαιωμένο μονοδιάστατο δίπολο "αριστερά - δεξιά", που μας κρατάει αιχμάλωτους στα κομματικά τους μαντριά. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να αφυπνιστούμε.

Πολλοί λένε πως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πραγματική αριστερά. Δυστυχώς αυτή είναι η καθαρή αριστερά. Δεν το λέμε κακόπιστα. Απλά, οι αριστερές ιδέες που μπορεί κάποιοι να έχουμε στο μυαλό μας είναι ανεφάρμοστες στην πράξη και ειδικά σε περιόδους οικονομικών κρίσεων.

Κάποιες από αυτές τις ιδέες εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει χρήμα για διανομή. Όταν υπάρχει στενότητα, οι αριστερές ιδέες πάνε περίπατο. Ειδικά μέσα στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη μεταβιομηχανική πραγματικότητα.

Επομένως, αυτή είναι η αριστερά, απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Είτε θα άφηνε την εξουσία και θα έφευγε, ομολογώντας ότι η αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις και αποτελεί παρελθόν, είτε θα έκανε αυτό που κάνει. Αυτή λοιπόν είναι η αριστερά σήμερα. Δεν υπάρχει άλλη αριστερά.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα μας κοστίσει πολύ ακριβά, αλλά θα μάθουμε τι σημαίνει Αριστερά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator