Ανισότητα σε τιμή ευκαιρίας

0


Στο μόνο πράγμα που συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία. Ωστόσο τα λεφτά που θα εισπράττει το κράτος από την ιδιωτική παιδεία, πρέπει να πηγαίνουν στην δημόσια παιδεία και όχι στις τσέπες των ψευτοδανειστών, όπως και γενικότερα τα λεφτά που εισπράττει το κράτος από τους φόρους, πρέπει να επιστρέφουν στον λαό, γιατί χρωστάμε λιγότερα από όσα μας χρωστάνε, άρα δεν χρωστάμε τίποτα.

Η ανισότητα είναι πολυτέλεια, την οποία το πολίτευμα επιτρέπει μεν, αλλά πρέπει να επιβαρύνεται με ανάλογους φόρους. Οποιος είναι δίκαιος και έντιμος πολίτης, οφείλει να ζητάει και να αγωνίζεται για την βελτίωση της δημόσιας παιδείας και όχι να μας λέει «εγώ δεν είμαι πλούσιος, αλλά απαιτώ για τα παιδιά μου τα προνόμια των πλουσίων».

Το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον τομέα, που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί, είναι η κατάργηση της αριστείας στα πρότυπα σχολεία και η αντικατάσταση της με την ψευτοδημοκρατική κλήρωση. Οσο για τους εκπαιδευτικούς, που θα χάσουν την δουλειά τους από την καθιέρωση ΦΠΑ, να τους προσλάβει το δημόσιο για την κάλυψη των κενών.

Τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το κράτος οφείλει να τα παρέχει δωρεάν, όπως και την διδασκαλία γλωσσών, ή μαθημάτων, που δεν διδάσκονται ακόμη στα δημόσια σχολεία. Αυτά που πρέπει να κάνει το κράτος λοιπόν για την δημόσια παιδεία είναι πολλά (και φυσικά χρειάζονται αρκετά λεφτά). Κι όμως τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με όλα αυτά. Το μόνο που τα απασχολεί είναι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, προβάλλοντας το «επιχείρημα», ότι δεν είναι όλα παιδιά πλουσίων. Το ξέρουμε, ότι δεν είναι, γι αυτό είναι διπλά αδικαιολόγητοι οι γονείς τους. Αντί να αγωνιστούν μαζί με την φτωχολογιά για το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών τους σε ποιοτική δωρεάν δημόσια παιδεία, επιλέγουν την οδό της ανισότητας, ζητώντας όμως εξαίρεση από την πληρωμή του αντίτιμου της ανισότητας!!!!!!!!

Η απάντηση σε όλους εκείνους τους γονείς που κλαίγονται, ότι δεν είναι πλούσιοι, είναι ότι πράγματι είναι φτωχοί και μάλιστα πολύ φτωχοί στα αισθήματα δικαίου, κοινωνικότητας, αλληλεγγύης και γενικώς φιλότιμου. Εξαιρούνται φυσικά οι γονείς των νηπίων και των βρεφών, που δικαιούνται όχι απλά απαλλαγή από την ΦΠΑ, αλλά και από τα ίδια τα δίδακτρα.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανισότητα σε τιμή ευκαιρίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator