Το σχέδιο του Καραμανλή για τη διάλυση των εκλογών στη ΝΔ

0


Ένα καλά σχεδιασμένο κόλπο του Κώστα Καραμανλή και των πέριξ αυτού κρύβεται πίσω από το μπάχαλο στη χθεσινή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται όσο περνούν οι μέρες. Στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού επικρατεί πανικός υπό τον φόβο να χαθεί ο έλεγχος του κόμματος για πρώτη φορά μετά την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έτσι μεθοδεύεται η διάλυση των εκλογικών διαδικασιών. 

Το ρεπορτάζ είχε φτάσει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε τι γράφαμε:

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν ότι η ανάκληση των αποσπάσεων είναι απολύτως συνδεδεμένη με την διεξαγωγή των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου. Όπως, υποστηρίζουν στα «Παραπολιτικά», τα περισσότερα στελέχη των οποίων θα ανακληθούν οι αποσπάσεις, αποτελούν τον βασικό βραχύωνα του μηχανισμού που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Πίσω, λοιπόν, από αυτη την ενέργεια δεν είναι λίγοι εκεινοι που βλέπουν δάκτυλο Καραμανλή. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός μετά την αποτυχημένη διαμεσολάβηση να μεταπείσει τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να μην καταθέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία της Ν.Δ., έχει αρχίσει να διαβλέπει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει το κόμμα, δεδομένου οτι εκτός από τον κ. Μεϊμαράκη και οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, δεν ελέγχονται από το Καραμανλικό μπλοκ. Μπροστά στον κίνδυνο να «χαθεί» από τον έλεγχο των Καραμανλήδων η Ν.Δ., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Παραπολιτικών», έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της διάλυσης των εκλογικών διαδικασιών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι λογικό ότι το σκηνικό θα άλλαζε αρδην, και η μπάλα θα ερχόταν στο γήπεδο του πρώην πρωθυπουργού, ως εγγυητή της ενότητας.
Η παραπάνω εκδοχή μπορεί να φαντάζει ως σενάριο, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κερδίζει αρκετούς πόντους και ως πολιτικό γεγονός. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και κατ’ επέκταση για την ενότητα της Ν.Δ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το σχέδιο του Καραμανλή για τη διάλυση των εκλογών στη ΝΔ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator