Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

0


“ Με το νομοσχέδιο αυτό θα επέλθει η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης για κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, βάζοντας σε τάξη ένας αχανές και θολό για πολλά συναπτά έτη τοπίο. ”

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο νόμου, αλλά και η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, το οποίο είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο αυτό θα επέλθει η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης για κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, βάζοντας σε τάξη ένας αχανές και θολό για πολλά συναπτά έτη τοπίο.

«Με το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται μια ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο των ψηφιακών δικτύων και τηλεπικοινωνιών με στόχο αφενός μεν την διασφάλιση της παροχής δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στο σύνολο της επικράτειας, αφετέρου δε την διασφάλιση των ρυθμιστικών συνθηκών εκείνων που είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσει με τον πλέον διαφανή, αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 8 εκ. ευρώ για τα κανάλια ενημερωτικού χαρακτήρα εθνικής εμβέλειας, ελάχιστο προσωπικό 400 εργαζομένων, ονοματικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, όπως επίσης φορολογική και τραπεζική ενημερότητα των μετόχων.

Ο αριθμός των αδειών θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση από τον υπουργό επικρατείας, ενώ την προκήρυξη του διαγωνισμού θα κάνει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Οι άδειες των καναλιών θα είναι είτε εθνικής είτε περιφερειακής εμβέλειας και θα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

• Εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα με πρόγραμμα γενικού περιεχομένου

• Εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα με θεματικό περιεχόμενο

• Εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα


Το ελάχιστο κεφάλαιο που πρέπει να καταβάλουν οι μέτοχοι θα είναι:

• 8.000.000 ευρώ για κανάλια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα με γενικό περιεχόμενο

• 5.000.000 ευρώ για κανάλια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού - θεματικού περιεχομένου

• 2.000.000 ευρώ για κανάλια με μη ενημερωτικό περιεχόμενο


Το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για τα περιφερειακά κανάλια θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση. Αυστηρές είναι οι προδιαγραφές και για τα όρια του απασχολούμενου προσωπικού, με τη ρητή πρόβλεψη ότι το καθεστώς εργασίας θα πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης.


Το νομοσχέδιο θέτει ως ελάχιστα όρια τα εξής:

• 400 εργαζόμενοι για κανάλια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου

• 200 εργαζόμενοι για κανάλια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα αλλά θεματικού περιεχομένου

• 50 εργαζόμενοι για κανάλια μη ενημερωτικού χαρακτήρα

• 20 εργαζόμενοι για μη ενημερωτικά κανάλιαΔιαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση ΕΔΩ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator