ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ (VIDEO)

0


Μετά από πρόσκληση του κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Σεργέϊ Μενιάϊλο, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Γιώργο Ιωσηφίδη, επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου του 2015, τη Σεβαστούπολη της Ταυρικής χερσονήσου (Κριμαία).

Παρουσία δημοσιογράφων και ΜΜΕ, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης εξεδήλωσε τη χαρά του για την επίσκεψη του Έλληνα Δημάρχου, αφού πρώτη φορά αντιπροσωπεία από την Ελλάδα επισκέπτεται τη πόλη, υπογράφοντας μάλιστα συμφωνητικό συνεργασίας ανάμεσα στη Κόρινθο και τη Σεβαστούπολη..Ο Δήμαρχος Κορινθίων, επεσήμανε ότι οι δύο πόλεις έχουν αναπτύξει διαχρονικά ιστορικούς σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στην ορθόδοξη κοινότητα αλλά επιπλέον και σε πολιτιστικούς, πολιτισμικούς και εμπορικούς δεσμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρχαίοι Κορίνθιοι ίδρυσαν πόλεις στη Ταυρική χερσόνησο, όπως είναι το Μυρμήγκιον και η Τανα’i’δα (Ροστόφ).

Τόνισε επίσης ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ότι η υπογραφή του παρόντος συμφωνητικού, έχει άμεση εφαρμογή που θα ενδυναμώσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών μας και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας, στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς».

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της αρμοδιότητας τους τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα υποστηρίξουν :

-Την εμπορική, οικονομική, επιστημονική, πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία.

-Την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας, του αθλητισμού, του τουρισμού.

-Την ανταλλαγή των εμπειριών μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών, την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων, θεματικών συμποσίων, την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή στις πόλεις της Σεβαστούπολης και της Κορίνθου.

-Η συνεργασία αυτή βασίζεται στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου συμφέροντος, δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη και την εφαρμογή κοινών προγραμμάτων και έργων σε εμπορικό, οικονομικό επιστημονικοτεχνικό και πολιτιστικό τομέα, σύμφωνα με τους νόμους των Μερών.

-Στα πλαίσια της πραγματοποίησης της Παρούσας Σύμβασης, οι δύο πλευρές και οι οικονομικοί φορείς της Σεβαστούπολης και της Κορίνθου μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές συμφωνίες, προγράμματα και έργα που δεν επισυνάπτονται στο παρόν Συμφωνητικό.

- See more at: http://korinthostv.gr/korinthiakanea/item/1419-video#sthash.hAlYbERC.dpuf
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ (VIDEO) "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator