Ανθρωπισμός à la carte!

0


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Χρόνια τώρα στην Συρία αλλά και σε άλλα κράτη της περιοχής όπως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ συντελείται μια ανθρωποφαγία, μια γενοκτονία, μια εθνοκάθαρση και εμείς δεν ξέρουμε πώς να την χαρακτηρίσουμε. Και ξαφνικά η ανθρωπότητα συγκλονίστηκε από την εικόνα του νεκρού μικρού Αϊλάν Κουρντί σε κάποια παραλία της Τουρκίας!!! Λες και τόσα χρόνια τώρα δεν έχει σκοτωθεί, δολοφονηθεί καλύτερα κανένα άλλο παιδί, κανένας άλλος άνθρωπος στις χώρες που προαναφέραμε!!! Οι πάνω από 250.000 νεκροί στα τέσσερα χρόνια του πολέμου στην Συρία τι είναι; Κόκκοι άμμου ή άνθρωποι;

Οποία υποκρισία… «Ευτυχώς» μέσα στην υποκρισία που επικρατεί γενικώς, ακούσαμε και κάποια λόγια που μας …συγκίνησαν. "Όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία. Δεν κάνουμε διακρίσεις" είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ!!! Τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι από την συγκίνηση που έφερε στους πρόσφυγες και στον Ελληνικό λαό η δήλωση αυτή. Μάλιστα ο κος Γιούνκερ στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ακόμη ότι, "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση… Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς (δηλ. οι ευρωβουλευτές) να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους"!!!

Τι να σχολιάσουμε τώρα εμείς; Ότι οι δηλώσεις Γιούνκερ μας θυμίζουν κάτι από ΠΟΤΑΜΙ και Θεοδωράκη… Κάτι από έκθεση ιδεών μια και σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία… Αλήθεια οι πρόσφυγες αυτοί για τους οποίους κλαίτε σήμερα όλοι εσείς οι αξιωματούχοι της ΕΕ ή της Γερμανίας κλπ πως έγιναν πρόσφυγες; Ποιος προκάλεσε όλη αυτή την σφαγή; Ποιος εκμεταλλεύεται όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους απομυζά; Ποια κράτη και οικονομίες κερδίζουν από την όλη κατάσταση;

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σκίζει στο μπλα μπλα, και από ουσία μηδέν. Χρειάζεται λέει περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση για τους πρόσφυγες… Και γιατί να έχουμε περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση ΜΟΝΟΝ για τους πρόσφυγες και όχι για όλα τα άλλα θέματα; Που είναι η περισσότερη Ένωση στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων; Που είναι η περισσότερη Ένωση στην προστασία των ανθρώπων αυτών; Γιατί αφήνουν τους δουλέμπορους να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία των ανθρώπων αυτών; Που είναι η περισσότερη Ένωση στα νησιά μας που έχουν κατακλυστεί από πρόσφυγες και το κράτος λόγω οικονομικών συνθηκών αδυνατεί να προσφέρει αυτά που πρέπει;

Και μήπως είναι να μιλήσουμε και για τους εσωτερικούς «πρόσφυγες»; Για τους Έλληνες, αλλά και τους Ισπανούς, Πορτογάλους, για όλους αυτούς που καταστράφηκαν οι ζωές από τα Μνημόνια και ουδείς ενδιαφέρεται για την τύχη τους στην ΕΕ… Εμείς οι Έλληνες δυστυχώς είδαμε την «περισσότερη ΕΕ» και την νιώσαμε στο πετσί μας όσο κανένας άλλος. Γιατί την γνωρίσαμε μέσα από τα απάνθρωπα, άδικα, ανθρωποφάγα, οικονομικά μέτρα. Και από ουσία μηδέν… Είμαστε από τους ανθρώπους εκείνους που πιστεύουμε στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και δυστυχώς πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχουμε δει τίποτα.

Άλλαξε κάτι πχ στην γραφειοκρατία για την δημιουργία μιας εταιρείας; Στην γραφειοκρατία για την διευκόλυνση και όχι την παρεμπόδιση των επενδύσεων; Φυσικά και όχι. Το μόνο που έχουμε δει είναι φόροι, περισσότεροι φόροι, και άλλοι φόροι, και νέοι φόροι των φόρων!!! Και ποιοι θα πληρώσουν; Οι ίδιοι και οι ίδιοι… Α, να μην ξεχάσουμε και αυτούς! Και οι μη έχοντες!!! Με το νέο μνημόνιο επανέρχεται πχ η φορολόγηση από τεκμήρια για τους μη έχοντες! Έχει κάποιος ένα σπίτι, χρωστά παντού, δανείζεται για να επιβιώσει, τον συνδράμει η οικογένεια του ή οι φίλοι του και έρχεται η «περισσότερη ΕΕ» και επιβάλλει φόρο 25% από το πρώτο ευρώ για τεκμήριο ιδιοκατοίκησης!!! Ωραία δικαιοσύνη «αδέλφια» Ευρωπαίοι… Και αυτό είναι ένα «απλό» παράδειγμα.

Να πως δημιουργούνται οι πρόσφυγες από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στην ίδια την ΕΕ!!! Αλλά οι αξιωματούχοι της συγκινούνται και κλαίνε για τους άλλους πρόσφυγες… Για αυτούς που γίνονται πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο τίποτα. Όταν ο άλλος χάνει το σπίτι του, όταν φεύγει από το σπίτι του και πάει να ζήσει πάλι στο χωριό στο πατρικό του ή σε συγγενείς γιατί είναι άνεργος, όταν ξεσπιτώνονται οικογένειες με παιδιά αυτοί δεν είναι πρόσφυγες; Και μάλιστα σε μια χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο!

Αλλά ας μην έχουμε παράπονο έχουμε και εμείς οι Έλληνες τον δικό μας πονόψυχο Γιούνκερ! Την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία μας ενημέρωσε όλο περηφάνεια ότι πλούτισαν τα ακριτικά νησιά μας από τους πρόσφυγες!!! Μας εξήγησε μάλιστα ότι «οι Σύριοι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους»!!! Και καλά τρελλοί είμαστε και αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την Ελλάδα; Στα ώπα ώπα έπρεπε να τους είχαμε… Φανταζόμαστε ότι η πονόψυχη κυρία Τασία δεν βρίσκει να είναι τίποτα κακό και η εκμετάλλευση των «πλουσίων» προσφύγων και για το πιο απλό πράγμα που είναι η φόρτιση ενός κινητού!!! Πολύ πονόψυχη η κα Τασία… Σκασίλα μας και αν είσαι πρόσφυγας… Αν είσαι πλούσιος σε μαδήσαμε!!!!

Είναι τραγικό αυτό που ζούμε σήμερα όλοι. Το άκρον άωτον της υποκρισίας, ανηθικότητας, της εκμετάλλευσης, των συμφερόντων των ολίγων… Δυστυχώς στην παγκόσμια πολιτική σκηνή δεν υπάρχουν ηγέτες όπως υπήρχαν παλιότερα. Τώρα κυβερνά το χρήμα και μόνον αυτό! Και για ποιο σκοπό; Δηλαδή πόσο πλούσιος να γίνει κάποιος και σε τι θα τον ωφελήσει; Έχουν δις δολάρια ή ευρώ και θέλουν να τα κάνουν άλλα τόσα! Γιατί; Είναι θέμα αδρεναλίνης, αυτό τους εξιτάρει; Προσωπικής ικανοποίησης ότι πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέσει και ας εξαφάνισαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους;

Μακάρι να είχαμε απαντήσεις σε αυτές τις απορίες… Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε. Αλλά πρέπει να διδαχθούμε από όλα αυτά. Την σωτηρία για την χώρα μας θα την βρούμε μόνοι μας οι Έλληνες, μην την περιμένουμε από πουθενά αλλού. Θα πει κάποιος: Δηλαδή έθνος ανάδελφον; Ναι, αλλά δίπλα μας θα έχουμε πάντοτε φωτισμένους ανθρώπους από όλους τους χώρους, σε παγκόσμιο επίπεδο, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Αξίες που κληρονόμησαν στην ανθρωπότητα οι πρόγονοι μας… Πρέπει να αποδείξουμε και εμείς με την σειρά μας ότι ο Ελληνισμός δεν πέθανε ούτε θα πεθάνει όσο και αν προσπαθήσουν.

Το καλό είναι ότι ευτυχώς οι δανειστές μας δεν θέλουν να πεθάνουμε εμείς οι Έλληνες, γιατί όπως είπε και ο Τούρκος Ναύαρχος και Βεζύρης Χασάν Γαζή πασάς «Εάν φονευθώσιν όλοι οι Έλληνες, ποίος θα πληρώνη το χαράτσι;» Έλα ντε;
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανθρωπισμός à la carte!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator