Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

0


Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους με τον ανεπάγγελτο Λαφαζάνη όλα τα ασυγκράτητα λιοντάρια της σκληρής δουλειάς. Ως γνωστόν, όλοι οι άλλοι δούλευαν στα ορυχεία, μέχρι να γίνουν πολιτικοί… Πως θα ήταν άλλωστε δυνατόν, να δεχτούν οι στρατοκόποι του τίμιου μεροκάματου ανάμεσα τους τέτοιο παράσιτο; Και δεν φτάνει που είναι τεμπέλης ο ίδιος, μας λέει, ότι θα υπερασπιστεί και τους άλλους τεμπέληδες, να μην χάσουν τα σπίτια τους.

Αυτό μας έλειψε, να πάνε τζάμπα τόσα μνημόνια και στο τέλος να την γλιτώσει η πλέμπα, που τόλμησε να ψηφίσει «όχι». Δηλαδή για πλάκα ξεβρακωθήκανε οι κορυφαίοι του έθνους; Για να έλθει ο κάθε τυχάρπαστος και να πιπιλάει τα μυαλά του κοσμάκη, πως υπάρχει δυνατότητα να την γλιτώσει;

Όχι ότι έχω καλύτερη γνώμη από τους «δουλευταράδες» για τον περί ου και την ψευτοεπαναστατική παρέα του, αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί είναι πιο σκληρή η δουλειά (π.χ.) του δημοσιογράφου, η του δικηγόρου, από τον επαγγελματία πολιτικό. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα απορριπτική κριτική στην ΛΑΕ και να έχουμε κάθε δίκιο. Το θέμα είναι πως θα εκφραστεί πολιτικά σε αυτές τις εκλογές το 62% που ψηφίσαμε «όχι» και κυρίως πως θα τραινάρουμε τον χρόνο, μέχρι να χτιστεί ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα, που θα αντισταθεί αποτελεσματικά σε αυτήν την λαίλαπα. Αναμφισβήτητα το λευκό και η αποχή μας παρέχουν την ηθική κάλυψη έναντι των λιγούρηδων της εξουσίας, αλλά δεν δίνει ούτε καν προσωρινή λύση στην επέλαση των λύκων εναντίον μας. [Αν οι μνημονιακοί φτιάξουν σταθερή κυβέρνηση, την κάτσαμε την βάρκα.]

Πρέπει να σκεφτούμε επίσης, ότι για την απουσία ενός γνήσιου δημοκρατικού λαϊκού κινήματος φταίμε και οι ίδιοι οι πολίτες, όχι γιατί δεν έχουμε φτιάξει ένα ακόμα κόμμα, αλλά γιατί δεν φροντίσαμε να εξαναγκάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα δήθεν μετριοπαθή κόμματα να λειτουργήσουν πραγματικά δημοκρατικά, υπέρ των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας και φυσικά με σοβαρότητα. Οσο θα αρκούμαστε στις αοριστολογίες τους πάντα το ίδιο θα συμβαίνει.

Ακουσαν κάποιο αντίλογο από τους ψηφοφόρους, όταν έλεγαν, ότι αυτοί θα τα καταφέρουν με την «τέχνη» τους στην διαπραγμάτευση; Πότε θα καταλάβουμε, ότι επιτυχής διαπραγμάτευση μπορεί να επιτευχθεί, μόνον όταν δεν θα εξαρτάται η ύπαρξη μας από τα αποτελέσματα της; Ακουσαν έστω ένα γιουχάισμα, όταν έλεγαν, ότι θα αναστήσουν την οικονομία με την αύξηση της κατανάλωσης, αυξάνοντας μισθούς και συντάξεις; Ακουσαν ότι είναι αδικία (ακόμα κι αν αλήθευε η θεωρία της ανάκαμψης μέσω της κατανάλωσης) να δοθούν αυξήσεις, ενώ εκατομμύρια συμπολίτες παραμένουν άνεργοι; Όχι, γιατί βόλευε πολλούς ψηφοφόρους η «έξοδος από την κρίση» με την οικονομία να παραμένει καταναλωτική, γραφειοκρατική και αντιπαραγωγική (δηλαδή και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος). Αραγε τώρα πήραμε το μάθημα μας, ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, για να δώσουμε με την σειρά μας μαθήματα στους πολιτικούς; Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ώρα για να πάρει το μάθημα του είναι τώρα. Όμως δεν έχουμε το περιθώριο και την «πολυτέλεια», να το κάνουμε με το λευκό, ή την αποχή, όπως ίσως θα έπρεπε. Χρειάζεται περίσσευμα καρδιάς, για να υποστηρίξουμε με την ψήφο μας κόμματα στα οποία δεν πιστεύουμε, αλλά σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε άλλη επιλογή και φυσικά αυτή η άπαξ υποστήριξη δεν μας δεσμεύει για τίποτα παραπέρα.

Τα (κατά δήλωση τους) αντιμνημονιακά κόμματα είναι το ΚΚΕ, η ΛΑΕ και η ΧΑ, αν και ο Μιχαλολιάκος είπε στο κανάλι του Καρατζαφέρη (ο οποίος αποσύρθηκε από τις εκλογές) ότι προσωρινά τουλάχιστον πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ, γιατί δεν έχουμε εθνική παραγωγή... Η ΕΚ αυτοπροσδιορίζεται επίσης ως αντιμνημονιακή, αλλά αποκαλεί όσους διαδήλωσαν για το «όχι» στο Σύνταγμα «λιγούρηδες» και «λυσσασμένα σκυλιά»!!!!!!!!! Δεν ξέρω κατά πόσον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή άλλο μικρό κόμμα, μπορεί να πιάσει το όριο του 3%.

Προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω κάποιο από αυτά τα κόμματα ως καλό, ή ως καλύτερο από τα άλλα· ο καθένας (που βρίσκεται σε παρόμοια θέση) ας διαλέξει, ποιο τον ενοχλεί λιγότερο. Μάλιστα δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσω και θα αποφασίσω τις τελευταίες ημέρες, συνυπολογίζοντας την δυνατότητα εκλογής βουλευτών (δηλαδή δεν θα ψηφίσω κάποιο κόμμα, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν θα δείχνει σίγουρη η είσοδος του στην βουλή).

Γιατί έχω τέτοια πρεμούρα, να μην πάει η ψήφος μου «χαμένη», ενώ θα την χαρίσω σε κόμμα, που μόνο της αρεσκείας μου δεν θα είναι; Θα είμαι ειλικρινής· για καθαρά «ιδιοτελείς» λόγους· επειδή είμαι υπερχρεωμένος και δεν έχω πεισθεί, ότι η θυσία ενός εκατομμυρίου (και πλέον) νοικοκυριών θα γίνει για το καλό της πατρίδας.

Το «αίτημα» μου για τον εαυτό μου και τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μου, δεν είναι ούτε η σεισάχθεια, ούτε καν η απαλλαγή από άδικες χρεώσεις, τόκους και προσαυξήσεις και τα άλλα παχιά λόγια, που μας υποσχόταν στις προηγούμενες εκλογές όλο το ψευτοαντιμνημονιακό λεχριταριό. Είναι απλά ο υπολογισμός των περιουσιακών μας στοιχείων για τους πλειστηριασμούς στις σημερινές αντικειμενικές αξίες, οι οποίες είναι μικρές σε σχέση με τις εμπορικές αξίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και η απαγόρευση εκπλειστηρίασης τους σε χαμηλότερη τιμή. Μήπως και με τις αντικειμενικές, δεν θα έχουμε χάσει περίπου το ένα τρίτο της προ κρίσης εμπορικής αξίας αυτών των ακινήτων; Οσοι προτίμησαν τις καταθέσεις (ακόμα και στο εξωτερικό) τι έχασαν σε σχέση με αυτούς που προτίμησαν τα ακίνητα και τα ομόλογα του δημοσίου;

Το ότι δεν μπορούν να πουληθούν άμεσα όλα αυτά τα ακίνητα στην αντικειμενική τους αξία, δεν σημαίνει, ότι θα είναι βάρος για το κράτος. Πρώτον· όταν ανακάμψει η οικονομία, πιθανόν να ανακτήσουν αξία μεγαλύτερη και της αντικειμενικής. Δεύτερον· μέχρι τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν (μαζί με την υπόλοιπη δημόσια περιουσία) ως εγγύηση για την έκδοση ομολόγων, που θα αντικαταστήσουν στις εσωτερικές συναλλαγές το χρήμα, που δεν υπάρχει, ώστε το διαθέσιμο συνάλλαγμα να διατίθεται για όσα από τα απολύτως αναγκαία πρέπει να εισάγουμε από το εξωτερικό.

Το αίτημα αυτό εξέφρασα με email στην Αυτού Μεγαλειότητα, που φυσικά δεν απάντησε. Απάντησε όμως με την υπογραφή του μνημονίου του, που λέει, ότι «προστατεύεται» μόνο η πρώτη κατοικία …μέχρι την 1/1/2016!!!!!!!!!!!!!!! Όλα τα άλλα θα τα χάσουμε άμεσα στο 20% (το πολύ) της αντικειμενικής τους αξίας και καθώς φυσικά δεν θα ξεχρεώσουμε, μετά την πρωτοχρονιά θα την χάσουμε και αυτήν. [Στην πραγματικότητα όλα αυτά δεν θα γίνουν τόσο γρήγορα, γιατί για να φτάσουμε σε μία κατάσχεση, προηγούνται νομικές διαδικασίες, που ακόμα και με τις τελευταίες μεταβολές της νομοθεσίας, θα είναι χρονοβόρες. Συνεπώς η πρώτη κατοικία μάλλον δεν θα θιγεί για ολόκληρη την χρονιά, καθώς προηγούνται εκατομμύρια αστικά και αγροτικά ακίνητα. Παρόλα αυτά έχουν τέτοια πρεμούρα να μας ξαλαφρώσουν από το σύνολο της περιουσίας μας, που έβαλαν στο μνημόνιο αυτήν την ημερομηνία, για να μπορούν να αρπάξουν άμεσα ακόμα και την πρώτη κατοικία, όποιου δεν θα κάθεται φρόνιμα, να τον πεθάνουν σιγά σιγά...]

Πολλοί ελπίζουν, ότι αν εξαθλιωθούν 2-3 εκατομμύρια Ελληνες, ο Σόιμπλε θα χορτάσει και θα γλιτώσουν οι ίδιοι. Οι περισσότεροι από αυτούς εκφράστηκαν με το «ναι» στο δημοψήφισμα και θα ψηφίσουν τα γνήσια μνημονιακά κόμματα. Το θέμα είναι με ποια λογική, κάποιος που ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα, τώρα θα ψηφίσει πάλι Τσίπρα -Καμμένο. Πως είναι δυνατόν να επιβραβευτεί τέτοια προδοσία και το βραβείο να είναι η εξολόθρευση των αδύνατων συμπολιτών; [Και στις 28 Οκτώβρη θα μαζευτούν όλοι οι προσκυνημένοι να γιορτάσουν το «όχι» -γι αυτό ξερνάω με τις «εθνικές εορτές».]

Οσοι θα ψηφίσουν είτε τα μνημονιακά, είτε τα νεομνημονιακά κόμματα, πρέπει να ξέρουν (και ξέρουν) ότι έτσι υπογράφουν την άδικη καταδίκη μας. Αν βγεί με την ψήφο Ελλήνων ξανά ξεπουλημένη κυβέρνηση, τότε εκείνοι οι «Ελληνες» βάζουν το θεμέλιο του εθνικού διχασμού, γιατί δεν θα κάτσουμε άπραγοι να πεθάνουμε.

ΥΓ. Αφού ο Μεϊμαράκης είναι ο αυτοφωράκιας του, τότε ο ίδιος ο Τσίπρας τι είναι; Προφανώς, ο μαφιόζος μαγαζάτορας…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator