Καλή δουλειά πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα!

0


Έτσι λοιπόν: Ο Τσίπρας βρέθηκε με 118 βουλευτές (από τους 149 που είχε) επειδή 31 «δικοί του»  προτίμησαν να διατηρήσουν την ιδεολογική τους παρθενιά. Πήγε σε εκλογές και τώρα έχει 145. Οι 31, με επικεφαλής τον κ. Λαφαζάνη και την κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπόρεσαν να πιάσουν ούτε ένα 3% - και έμειναν εκτός Βουλής. Ο Καμμένος που όλες οι δημοσκοπήσεις τον έβγαζαν εκτός, τα κατάφερε και η κοινοβουλευτική του ομάδα θα αποτελείται από 10 βουλευτές. Επομένως σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει μια πλειοψηφία 155 βουλευτών και θα ορκιστεί πρωθυπουργός –ώστε, αφού ορκιστεί και η νέα κυβέρνηση την Τρίτη, να μας εκπροσωπήσει αυτός στην Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό την Τετάρτη. Εκεί θα συναντήσει τους καινούργιους του φίλους, τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών της Ευρώπης που στάθηκαν δίπλα του ή απέναντί του τους επτά μήνες της «διαπραγμάτευσης» οι οποίοι σίγουρα θα του δώσουνε τα συγχαρητήρια που του αξίζουν και θα τον υποδεχτούνε σαν έναν πολύ πετυχημένο νέο πολιτικό που τον εμπιστεύονται πια απόλυτα και ο οποίος έχει στόχο να αναβαθμίζει συνεχώς τον εαυτό του, όπως θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την Ελλάδα και, γιατί όχι, όταν θα είναι έτοιμος, και την Ευρώπη.

Μετά την Σύνοδο Κορυφής θα επιστρέψει, θα σηκώσει τα μανίκια και θα εργαστεί σκληρά με την καινούργια του κυβέρνηση για το κοινό καλό, σαν πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων που του δόθηκε μια καθαρή τετραετία για να βάλει τα δυνατά του και να βγάλει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη.

Το αποτέλεσμα δεν σηκώνει πολλές αναλύσεις. Μιλάει από μόνο του. Οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίσαμε θέλαμε να έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα – και τον έχουμε.

Να του ευχηθούμε λοιπόν καλή δύναμη, καλή καρδιά, έμπνευση και δημιουργικότητα, για να καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να πετύχει τους στόχους του που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι και δικοί μας.

Επιτέλους η Ελλάδα περνάει σε μία άλλη ιστορική περίοδο αφήνοντας πίσω της πολιτικές αμαρτίες αμέτρητες αλλά και την αντιπαλότητα «δεξιάς» και «αριστεράς».

Η πολιτική ζωή μας εστιάζεται ξανά στο Κέντρο που μας χωράει όλους- και δίνει μεγάλα περιθώρια για μεταρρυθμίσεις, αγώνες, διεκδικήσεις, αλλά και για συναίνεση, δημιουργία, μόρφωση, εργασία, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, έρευνα, τέχνη, επιστήμη – όλα τα καλά του κόσμου.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον (σε λίγες ώρες ξανά)  πρωθυπουργό και από toportal.gr (που δημιουργήθηκε ακριβώς για να υποστηρίξει αυτήν την μετάβαση από την εποχή των Σαμαροβενιζέλων στην εποχή Τσίπρα) και από εμένα προσωπικά.

Η Δευτέρα είναι μια καινούργια μέρα που δεν χτίζει πια στην άμμο.

Έχει ρίζες γερές.

http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.dika-sas&id=8923#sthash.3T65Oykc.dpuf
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καλή δουλειά πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator