Τελευταία «πτήση» - Ύστατο χαίρε…

0


Έρχεται, έρχεται λέγαμε και τρέχαμε όλοι στην παραλία, κάτω από τον Αγ. Βλάση για να δούμε το «θεριό» να έρχεται από το βάθος του Κορινθιακού, με την κοιλιά να κοιτάζει τον ουρανό και τη ράχη να γλείφει τα αφρισμένα κύματα. Και μόλις κοντοζύγωνε, αφήνοντας μαύρο καπνό από τις τουρμπίνες στο φουλ, ξεκινούσε τις πιρουέτες σαν να ήταν η καλύτερη αθλήτρια. Το στομάχι μας έσφιγγε και τα αυτιά μας βούιζαν ηδονικά, καθώς το «σιδερένιο πουλί» ανέβαινε κατακόρυφα στον ουρανό, λες και πήγαινε να συναντήσει τον ήλιο. Και μετά, μετά κατακόρυφη πτώση με ταχύτητα ασύλληπτη για τα μάτια μας, κλίση προς Δυσμάς, και ακολουθώντας τη ρεματιά του Σύθα και της Ρίζας, ανηφόριζε για να συναντήσει και να παίξει κρυφτούλι με τις κορφές και τις πλαγιές της Τζήρειας, αντιλαλώντας τον τρομακτικό θόρυβο των κινητήρων και προκαλώντας δέος και θαυμασμό.
Το βαρύ και δύσκολο σε ελιγμούς Phantom F4, έμοιαζε να είναι στα χέρια του παιχνιδάκι. Και ναι, ήταν παιχνιδάκι γι’ αυτόν, άλλωστε ήταν κοινή παραδοχή ότι ήταν ο καλύτερος, ο κορυφαίος των κορυφαίων. Με χιλιάδες ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του, με μετεκπαιδεύσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, έκανε τους μαθητευόμενους να τον κοιτάζουν με ανοικτό στόμα και γουρλωμένα μάτια.
Αυτός ήταν ο Γεληνιάτης, ο Νίκος. Εμείς έτσι θα τον θυμόμαστε, έτσι θα εξακολουθούμε να τον «θωρούμε» και να τον θαυμάζουμε εκεί ψηλά που πλέον «πέταξε» με τα φτερά του αετού…
► Καλό σου ταξίδι Phantoma…

Γιώργος Γκίνης
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τελευταία «πτήση» - Ύστατο χαίρε… "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator