Με το νόμο Κατρούγκαλου επιστρέφει στον «Ευαγγελισμό» ο καρδιοχειρουργός με τα φακελάκια

0


Aσθενής του συγκεκριμένου γιατρού κατέληξε αφού ο χειρουργός επί 10 ημέρες αρνούνταν να κάνει την επέμβαση προτού ο καρδιοπαθής δώσει «φακελάκι», απαίτηση που αποδείχθηκε μοιραία.

Άνοιξε και πάλι τις πόρτες του ο "Ευαγγελισμός" για να "υποδεχτεί" τον επίορκο καρδιοχειρουργό κ. Αντώνη Τσούκα ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2014 όταν επί δέκα ημέρες αρνούνταν να χειρουργήσει χωρίς "φακελάκι" καρδιοπαθή ασθενή στο νοσοκομείο, με την απαίτησή του να αποδεικνύεται μοιραία καθώς ο ασθενής τελικά κατέληξε.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτει το protothema.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σπύρος Κοκκινάκης με απόφασή του επανέφερε τον καρδιοχειρουργό στην θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.
Ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς να απαιτεί και να λαμβάνει το φακελάκι με τα 500 ευρώ, ποσό που θα ξεμπλόκαρε τη διαδικασία της αναμονής του ασθενή. Η σύλληψη του μάλιστα είχε γίνει στο γραφείο του μέσα στο νοσοκομείο.

Πίσω από την επιστροφή του καρδιοχειρουργού όπως και πολλών άλλων επίορκων γιατρών και λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ "κρύβεται" ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά των επίορκων δημοσίων λειτουργών.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί "επιστρέφουν" στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Θεωρητικά το συμβούλιο μπορεί να την "κλείσει" ή να την παραπέμψει σε ανώτερο πειθαρχικό. Στην πράξη, ωστόσο, αυτό που καταγγέλλεται ότι συμβαίνει είναι ότι τα πειθαρχικά συμβούλια συγκαλούνται κατά περίπτωση ανάλογα με τον επίορκο κάθε φορά.


Οι "αριστερές" πολιτικές αποχρώσεις των επίορκων φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για την πλήρη επαναφορά τους στο ΕΣΥ, καθώς σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται... καθόλου, και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως.

Σε άλλες, πάλι, περιπτώσεις, τα συμβούλια βγάζουν... λάδι τους γιατρούς κρίνοντας ότι οι πράξεις τους είτε αφορούν φακελάκι είτε παράτυπη προμήθεια είτε άλλη συμπεριφορά δεν συνεπάγονται κάποια ποινή.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με το νόμο Κατρούγκαλου επιστρέφει στον «Ευαγγελισμό» ο καρδιοχειρουργός με τα φακελάκια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator