Κlarina Bourana: Ωx Παναγία Μου!

0


Λίγο πριν το 15Αύγουστο η Μεγαλόχαρη εμφανίζεται  στον ΤΑΖ μιλώντας του  για την κρίση ταυτότητας, προσανατολισμού και οικογενειακών προβλημάτων όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑίο Υιό της, που  την προβληματίζει.

- Τι μου κάνετε, πώς είστε, χρόνια σας πολλά προκαταβολικά.

ΠΑΝΑΓΙΑ: 15 Αυγούστου πλησιάζει καμάρι μου. Στα μνημόσυνα όταν πηγαίνεις χρόνια πολλά  λες;

- Μα εσείς δεν πεθάνατε. Κοιμηθήκατε αιώνια. Βέβαια αυτό στην ιατρική λέγετε και έπεσα σε κώμα αλλά εσείς είστε ιδιαίτερη περίπτωση.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Σιγά  το ιδιαίτερο ανόητε. Εδώ ολόκληρη χώρα έχει πέσει ΣΤΟ κόμμα. Πώς να μην πέσω εγώ σε κώμα; Που να τα προλάβω όλα όπως τα έχει κάνει;

-  Μην τους υπολογίζετε καλέ αυτούς. Είναι αριστεροί και δεν πιστεύουν στη θρησκεία.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Έτσι λένε. Εμένα ρώτα που τους ακούω μέσα στον ύπνο μου.  Επειδή τους πάει να από το κράξιμο που θα φάνε, όλο “Παναγιά μου βάλε το χέρι σου” λένε και μου ταράζουν τον ύπνο. Όλοι μου το παίζετε μάγκες, αλλά στα πρώτα σκούρα, τσουπ, εμένα επικαλείστε.

- Μη νευριάζετε, είναι που σας έχουμε αδυναμία.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Είναι που είστε ηλίθιοι. Από όλα τα ενσταντανέ της ένδοξης καριέρας μου, εσείς βρήκατε να με γιορτάσετε  με πανηγύρια και χορούς τη μέρα που πέθανα, ντάλα καλοκαίρι.

- Μα τότε έγινε και το θαύμα και πήγατε στους ουρανούς.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Και τότε ήταν που οι ουρανοί έγιναν σκυλάδικο. Ένα στα δύο καψουροτράγουδα, “Παναγιά μου” λέει στο στίχο. Ακούω  κι εγώ τις επικλήσεις, κατεβαίνω κάθε βράδυ στην παραλιακή να δω ποιος πιστός με φωνάζει, γυρνάω στον ουρανό ξημερώματα, κι έχω να ακούω  και αυτόν τον άχρηστο γιο μου να μου τη λέει  “πάλι στα μπουζούκια την έβγαλες”.

- Γιατί λέτε τον Χριστούλη άχρηστο;

ΠΑΝΑΓΙΑ: Γιατί τελευταία φορά που ήρθε στη γη για να φέρει αγάπη και ειρήνη, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας τα έκανε όλα σύσκατα. Κλασσικός γιος. Αφήνει τη δουλειά του στη μέση και μετά όλα να τα κάνει η μάνα. Τσάμπα τα λεφτά  που έδωσα για την εξωσωματική.

- Μάλλον χρειάζεστε λίγη ξεκούραση για τα νεύρα σας.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Που να τη βρω ειδικά  αυτές τις μέρες που είμαι σε τουρνέ; Πέρα  από τα βασικά που  κάνω και τα πιο μεγάλα σόου όπως Σουμελά και Τήνο, ξέρεις πόσες άλλες αρπαχτές έχω; Κάθε χωριό και την Παναγία του. Με τόσες Παναγίες που υπάρχουν, είναι να μην πάθω κρίση ταυτότητας;

- Η καλλιτεχνική αναγνώριση έχει και το τίμημά της.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Παλιά, που μου  άφηναν τάματα και στολίδια στις εικόνες δε λέω, καλά ήταν, με έβλεπαν με κάποιο μεγαλείο. Τώρα με βλέπουν σαν ATM. Κάθονται στην ουρά και προσεύχονται να τους βγει απ’ το μηχάνημα  το πενηντάρικο. Οι δε γριές κάνουν και ευχέλαιο πριν πάνε για να θυμηθούν το pin.

- Τόσα θαύματα κάνετε, δεν μπορείτε να βάλετε κι εκεί το χεράκι σας;

ΠΑΝΑΓΙΑ: Ειλικρινά τώρα, εσύ διαβασμένος άνθρωπος, πιστεύεις στις εικόνες που δακρύζουν, ματώνουν και μόνο καφέ δεν φτιάχνουν; Τέτοια θαύματα κάνει και ο Τσίπρας. Ντόρος να γίνεται κι από αποτέλεσμα μηδέν.

ΓΙΑΤΡΟΣ: Όπως και να ’ναι δίνετε ελπίδα στους πιστούς. Κάτι να κρατηθούν.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Να πάνε να αγοράσουν ένα Π αν θέλουν να κρατηθούν, μια πατερίτσα, οτιδήποτε. Ξέχνα τα προσκυνήματα. Ο Χαϊκάλης στο Υπουργείο Υγείας θα τα απαγορεύσει γιατί λέει οι περισσότεροι που σέρνονται με τα γόνατα  και μετά σκύβουν κι όλα αυτά, χειροτερεύουν τα αρθριτικά τους κι αυτό επιβαρύνει τον προϋπολογισμό στο ασφαλιστικό.

- Πάντως δεν υπάρχει δωμάτιο νοσοκομείου που να μην έχει την εικόνα σας.

ΠΑΝΑΓΙΑ: Ναι, το παραδέχομαι. Γίνεται  μια προσπάθεια επιστροφής στη θρησκεία κι αυτό φαίνεται από το ότι έχουν μετατρέψει όλα τα νοσοκομεία σε στάβλους προς τιμήν μου επειδή κι εγώ σε στάβλο γέννησα. Εκεί να δεις πως τη γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου οι ασθενείς. Αναπαράσταση κάνουν, κυριολεκτικά, σέκος όλοι μια  κι έξω.

- Τουλάχιστον πάνε οι άνθρωποι σε ένα καλύτερο μέρος.

ΠΑΝΑΓΙΑ:  Mπα μη νομίζεις, με τόσες αφίξεις που έχουμε αυτόν τον καιρό στον πέρα κόσμο, αναγκαζόμαστε και τους στοιβάζουμε σε αντίσκηνα σαν τους μετανάστες στο Πεδίο του Άρεως.

- Κι ο Χριστός τι λέει γι αυτήν την κατάσταση;

ΠΑΝΑΓΙΑ: Λέει ότι και η Τασία Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες.  Από τότε που τον συνάντησε ο Τσίπρας στο Άγιον Όρος, βαμμένος ΣΥΡΙΖΑ μετά και ο γιος μου. Τον έχουν πάρει όλοι οι άγιοι χαμπάρι και μου κάνουν χουνέρι όποτε τον βλέπουν, τραγουδώντας το σουξέ της Ζωζώκας, “Παναγιά μου ένα παιδί, θα μου φύγει το καφάσι”. Τι να κάνω η γυναίκα.

- Μήπως να γίνετε βουδίστρια;


***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο https://www.facebook.com/tazthebuzz

Δημοσίευση: Αυγούστου 19, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κlarina Bourana: Ωx Παναγία Μου!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator