Στρατούλης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι κόμμα της δραχμής !!!

0


«Στην Λαϊκή Ενότητα δεν θα πάτε για την δραχμή, δεν είναι κόμμα της δραχμής», ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

«Στην Λαϊκή Ενότητα ζητάμε να πάτε πρώτον γιατί τα στελέχη της είναι συνεπή με ότι έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια. Για τα ίδια πάλευαν και για τα ίδια παλεύουν, δεν έλεγαν άλλα και έκαναν άλλα. Το δεύτερο είναι γιατί προσπαθούν να δώσουν συνέχεια στην ελπίδα που δημιουργήθηκε ότι μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια. Το τρίτο είναι γιατί θέλουν να εκφράσουν το περήφανο και συντριπτικά πλειοψηφικό Όχι του λαού. Το τέταρτο είναι ότι επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει με διαγραφή χρέους και μόνο με αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να σωθεί», σημείωσε το στέλεχος της ΛΑΕ.

Συγκεκριμένα για το θέμα του νομίσματος, σημείωσε ότι «εφόσον για άλλη μια φορά αποδειχθεί - γιατί θα αποδεχθεί - ότι αυτό το πρόγραμμα δεν χωράει μέσα στους σχεδιασμούς του Σόιμπλε και της ευρωζώνης τότε εμείς λέμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και να αμφισβητήσουμε την ευρωζώνη και τις πολιτικές της και στην ανάγκη να βγούμε ακόμα και από αυτή. Και ότι αυτό δηλαδή να βγούμε από αυτή και να πάμε στο εθνικό νόμισμα όχι ως στόχο και αυτοσκοπό αλλά ως εργαλείο για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν είναι καταστροφή».

Όσον αφορά την επιλογή των στελεχών της ΛΑΕ να στηρίξουν επί οκτώ μήνες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέφερε:

«Δεν αποδεχόμασταν αυτή τη λογική, δεν ακούσατε ποτέ τον κ. Λαφαζάνη, ή στον κ. Στρατούλη ή τον κ. Ήσυχο ή την κα Βαλαβάνη και το κ. Χουντή να λένε για επώδυνη ή επονείδιστη συμφωνία. Μιλάγαμε πάντα για μια συμφωνία επωφελή για το λαό, τη χώρα μας και για την ίδια την Ευρώπη. Γινόταν μια διαπάλη στα πλαίσια του κόμματος και της κυβέρνησης, γνωρίζετε ότι βασική μας διαφορά αυτούς τους μήνες ήταν στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να πάμε σε μια επωφελή για το λαό και τη χώρα μας συμφωνία. Το βασικό μας επιχείρημα το οποίο το είχαμε πει δημόσια, το είχαμε καταθέσει και με τροπολογίες και είχαμε φτάσει να έχουμε σχεδόν το μισό του κόμματος και στις δύο Κεντρικές Επιτροπές, η βασική μας διαφορά, η βασική μας πίεση και για αυτό μέναμε στην κυβέρνηση γιατί επιδιώκαμε να ευοδωθεί η πίεση μας ήταν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάει και με εναλλακτική λύση στα χέρια της στην τελική διαπραγμάτευση με τους τροικανούς.

»Με εναλλακτική λύση η οποία θα αμφισβητούσε την ίδια την ευρωζώνη και στην ανάγκη θα άφηνε ανοιχτό να υπάρξει ρήξη μαζί της. Από τη στιγμή που αυτό δεν πείσαμε την κυβέρνηση να το κάνει, από την στιγμή που η κυβέρνηση πήγε στην τελική διαπραγμάτευση χωρίς να έχει στη φαρέτρα της εναλλακτική λύση και το μόνο που τους έμενε ήταν να διαπραγματευτεί μέσα στο ευρώ και αυτό το κατάλαβαν οι δανειστές, από τη στιγμή που κατάλαβαν ότι δεν είχε άλλη επιλογή τουλάχιστον πολιτικά ή δεν ήθελε να κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας, από την στιγμή εκείνη και μετά αποφάσισαν να μας καταπιούν ολόκληρους και να ζητήσουν ότι δεν είχαν ζητήσει ποτέ.»

Ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το σχέδιό μας είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας, ενός αντιμνημονιακού προοδευτικού φιλολαϊκού προγράμματος και το ζήτημα του εθνικού νομίσματος είναι κλειδί και εργαλείο.

»Πιο αναλυτικά το πρόγραμμά μας αλλά και το κλειδί και εργαλείο εφόσον χρειαστεί του εθνικού νομίσματος τις επόμενες μέρες με πάρα πολύ παραστατικό, συγκεκριμένο και πειστικό τρόπο θα σας τα παρουσιάσουμε».

Δημοσίευση: Αυγούστου 31, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στρατούλης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι κόμμα της δραχμής !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator