Από το Γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ «ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

0


Από το Γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνονται τα παρακάτω :

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι διακινητές ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδημότες μας, παραπληροφορώντας τους, διαδίδοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει σαν σκοπό να μετατρέψει τον Δήμο μας σε σκουπιδότοπο της Κορινθίας.
Η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Αυγούστου 2015, αποφασίστηκε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, να αποδεχθούμε το αίτημα του Δήμου Βέλου-Βόχας για μεταφορά ενός μέρους από τα παραγόμενα απορρίμματα έως 500 τόνους, στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.
Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την αλληλεγγύη της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Δήμου Βέλου-Βόχας, από τη συσσώρευση σκουπιδιών, η οποία δημιουργεί κινδύνους στην υγεία των πολιτών, στο περιβάλλον και στην αισθητική, δίνοντας έτσι και το χρόνο στην Δημοτική Αρχή Βέλου-Βόχας, να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών δηλώνοντας ωστόσο ότι, δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανένα αίτημα στο μέλλον, από τον όμορο Δήμο, για μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
Το εν λόγω ζήτημα, έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, λόγω του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Κιάτου. Η συγκεκριμένη απόφαση επάρθη από τη στιγμή που η έλευση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ, δεν δημιουργεί κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα σ’ αυτόν, γεγονός που αποδεικνύεται από τους όρους της άδειας λειτουργίας του, που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε έως 12.500 τόνους απορριμμάτων το χρόνο, κι εμείς έως σήμερα, έχουμε εναποθέσει συνολικά 5.800 τόνους περίπου. Συνεπώς μας δίνεται η δυνατότητα να ανταποκριθούμε στο αγωνιώδες κάλεσμα των συνανθρώπων μας, ενέργεια που συνάδει και με το μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ (10.08.2015) για ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των Δήμων καθώς και με την προστασία της δημόσιας υγείας.
Τελειώνοντας έχω να δηλώσω ότι, σε μια εποχή που η τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αλλά και η πατρίδα μας διανύει περίοδο δύσκολη, κρίσιμη, αλλά και ιστορικά πρωτοφανή, καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να υποστηρίξουν την αλληλεγγύη «των ανθρώπων» και όχι την αλληλεγγύη «των σκουπιδιών».


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: Αυγούστου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από το Γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ «ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator