Το αληθινό παραμύθι

0


Ο Σαμουρέ (2005) είναι μια μικρού μήκους (27’) ελληνική ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη. 
Ένας αγαθός γίγαντας, σε μια περιοχή της Κρήτης, ζει ως βοσκός και έχει όνειρο να γίνει Σαμουράι στην Ιαπωνία. 
Καθημερινά δέχεται τους εξευτελισμούς και αδικίες των συνανθρώπων του χωρίς να αντιδρά. 
Θεωρείται αλαφροΐσκιωτος και άκακος ώσπου τη στιγμή που η αδικία θα τον πνίξει. 
Με ένα σενάριο που απέσπασε τιμητική διάκριση, μια σκηνοθεσία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλους καλλιτέχνες, μουσική και φωτογραφία που μας κάνει υπερήφανους για τον τόπο μας, ξετυλίγεται μια ιστορία που όσο δείχνει ότι πρόκειται για μυθοπλασία άλλο τόσο είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. 
Η διαφορετικότητα του καθενός μας, η χλεύη που αυτή επιφέρει, η αδικία των «δικτατορίσκων» κάθε έκφανσης του βίου μας, η σιωπή – αποδοχή των τρίτων, όλα αυτά, είναι πέρα για πέρα πραγματικά και πρέπει τελικά, να αντιμετωπιστούν με το σπαθί στο χέρι αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τα ανώτερα αγαθά της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής: δικαιοσύνη και ελευθερία.

Την ταινία μπορείτε να την απολαύσετε εδώ
Δημοσίευση: Αυγούστου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το αληθινό παραμύθι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator