Τρόικα μίσους στον ελληνικό Τύπο: Σεξισμός, ρατσισμός, εθνικισμός

0


Το παραπάνω «απόκομμα» προέρχεται από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά» του συγκροτήματος Κουρή-Χατζηνικολάου και είναι απλώς ένα από τα πολλά που έχουν γραφτεί για το μόνο θηλυκό μέλος της ομάδας των ξένων τεχνοκρατών που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ουδέποτε τα ελληνικά ΜΜΕ και τα ελληνικά κόμματα δεν αγάπησαν τα μέλη της Τρόικας αλλά αυτό που ζούμε με την περίπτωση της Ντέλιας Βελκουλέσκου είναι μάλλον πρωτοφανές, ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα. Πριν καλά-καλά η συγκεκριμένη τεχνοκράτης πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ και τα social media γνώριζαν ήδη τα «φρικτά» μέτρα που προτείνει, ήξεραν τι ακριβώς έκανε στην Κύπρο (η οποία βγαίνει από το Μνημόνιο) και φυσικά γνώριζαν τα πάντα για την προσωπική ζωή της.

Κι αν όλα τα παραπάνω είχαν γραφτεί λίγο-πολύ και για τον Πολ Τόμσεν και άλλους τεχνοκράτες, η κυρία Βελκουλέσκου έχει την ατυχία να είναι...γυναίκα! Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε όλα τα παραπάνω σχόλια, προστίθενται φυσικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση της όπως και για την ποιότητα και τη συχνότητα των ερωτικών επαφών της, τα οποία και συνθέτουν το γνωστό ελληναράδικο δόγμα του «άντε μωρή να πλύνεις κανα πιάτο».

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι είναι γυναίκα, είναι και Ρουμάνα. Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί ο Έλληνας να μισεί έτσι κι αλλιώς την Τρόικα, αλλά άλλο είναι να σε τυραννά ένας Ολλανδός ή ένας Αυστριακός κι άλλο μια Ρουμάνα, η οποία θα πρέπει να απολογηθεί για τον Τσαουσέσκου, την παραβατικότητα ομοεθνών της στην Ελλάδα κ.τ.λ. Εξάλλου, τι ακριβώς έκαναν οι Ρουμάνοι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες;

Κάπως έτσι, η ζωή συνεχίζεται στην χρεοκοπημένη αλλά...αξιοπρεπή η Ελλάδα, η οποία 6 ολόκληρα χρόνια μετά την εκδήλωση της κρίσης, συνεχίζει να αναζητά κάποιον τρίτο να φταίει για την κατάντια της. Ευτυχώς που γύρισε η Τρόικα στην Αθήνα και έχουμε πάλι «βαρβάρους»...

http://www.parapolitiki.com
Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τρόικα μίσους στον ελληνικό Τύπο: Σεξισμός, ρατσισμός, εθνικισμός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator