Κυβέρνηση ζόμπι

0


Ανασχηματισμός και στο βάθος εκλογές;

Μετά από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τις βαριές απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει πλέον ημερομηνία λήξεως. Είναι σαν τα ξινισμένα γάλατα που κάποια στιγμή τα πετάς γιατί σου είναι άχρηστα. Πρόκειται περί μιας κυβέρνησης ζόμπι που είναι μειοψηφία και διασώζεται χάρη στην υπεύθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο Τσίπρας αποθεώνει τους ψεκασμένους και τον Καμμένο. Γιατί ουσιαστικά στηρίζεται σ’ αυτούς. Αν του φύγουν πάει, τέλειωσε.

Η κυβέρνηση φάντασμα απέδειξε ότι αποτελείται από ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει τι του γίνεται. Βαθιά διχασμένο, δύο διαφορετικοί κόσμοι που είναι πλέον δύσκολο να συγκατοικήσουν για πολύ καιρό ακόμη. Ο εκφυλισμός θα είναι ταχύτατος και θα έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις. Σίγουρα ανασχηματισμό καθώς τέσσερις υπουργοί ψήφισαν όχι αλλά στο βάθος φαίνονται εκλογές.

Και είναι οξύμωρο να λέμε ότι δεν πρέπει να καταρρεύσει τώρα η κυβέρνηση γιατί θα καταστραφεί η οικονομία.

Μπορεί ο Τσίπρας να μην είναι ικανός να μαζέψει το μαγαζί του, ας μαζέψει τουλάχιστον τη χώρα για όσο διάστημα μπορέσει να το κάνει και μετά ας αποφασίσει ο λαός.

Έχει στα χέρια του 229 ψήφους και πρέπει το ταχύτερο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, να προχωρήσουν τα προαπαιτούμενα και να δοθούν χρήματα για να πληρωθεί τη Δευτέρα η ΕΚΤ αλλά και μέσω του ELA να ενισχυθούν οι τράπεζες και να ανοίξουν επιτέλους.

Τους επόμενους δυο μήνες οφείλει να ολοκληρώσει τα πάντα, τον Σεπτέμβριο να φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία και μετά… στα τσακίδια. Έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στη χώρα που δεν υπάρχει άλλο να κάνει. Ο Βαρουφάκης και η παρέα του έχουν ασελγήσει τόσο πολύ στο σώμα της πατρίδας που δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.

Όμως, ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει το λάθος, το ιστορικό λάθος που έγινε βαρύ ατύχημα για τη χώρα. Τα ψεύτικα λόγια του Τσίπρα αποκαλύφθηκαν. Οι γερμανοτσολιάδες είναι πλέον και αριστεροί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κι αυτή το δικό της Μνημόνιο. Δεν είχε γραβάτα, δεν ήταν… νεοφιλελεύθερο αλλά είναι ένα κακό μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του Αλέξη του πρώην Τσε Γκεβάρα.

Ας κάνει ότι είναι δυνατόν να απομονώσει τους ακραίους του λόμπι της δραχμής. Ας προσφέρει τουλάχιστον αυτή την υπηρεσία στην πατρίδα.

Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβέρνηση ζόμπι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator