Κοινή Δήλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και «Πελοπόννησος Οικολογική»

0


Κοινή Δήλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»  και «Πελοπόννησος Οικολογική»


Κληθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, ώρα 13.00, για κατεπείγουσα συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα, ώρα 17.00  με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Πολιτικές εξελίξεις – η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».

Δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την σημερινή συζήτηση γιατί παρότι ζητήσαμε  την αναβολή της συνεδρίασης  για αύριο, λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων, αυτή δεν έγινε αποδεκτή  και θεωρούμε απαράδεκτη και προσχηματική την συγκεκριμένη ενέργεια  της Διοίκησης της Περιφέρειας για τους εξής λόγους :
  1. Η  παράταξη του κ. Τατούλη αρνήθηκε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ τη Δευτέρα  29/6, παρότι αυτό τέθηκε.
  2. Στη χθεσινή  συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ο κ. Τατούλης τοποθετήθηκε ζητώντας από τον πρωθυπουργό να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη , για να μη χρεωθεί η κυβέρνηση τη διακοπή των συνομιλιών!

Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα απαιτείται η Περιφερειακή  Διοίκηση, που έχει υποστεί έντονα τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, να είναι περισσότερο  υπεύθυνη,  ενωτική , συλλογική και δημοκρατική και να μην ταυτίζεται προκλητικά με σκοπιμότητες .

Τα ζητήματα της δημοκρατίας, της λαϊκής ετυμηγορίας, της αξιοπρέπειας και της  παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι απαιτούν από όλους ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η παράταξη του κ. Τατούλη  επέλεξε να αντικαταστήσει και να υποβαθμίσει  τον ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο, που απαιτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με προειλημμένες αποφάσεις που έχουν παρθεί σε «άλλα» Κέντρα.

 «Πελοπόννησος Πρώτα»
«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» 
 «Πελοπόννησος Οικολογική»


Δημοσίευση: Ιουλίου 01, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κοινή Δήλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και «Πελοπόννησος Οικολογική»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator