Έρχεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις θυρίδες - Τι ισχύει μέχρι σήμερα

0


Τι δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μετά την τοποθέτηση Βαλαβάνη που προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το ζήτημα της πρόσβασης στις τραπεζικές θυρίδες και την απόσυρση μετρητών - Όσα πρέπει να ξέρετε

Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, η οποία θα καθορίζει το πλαίσιο πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στις θυρίδες, προανήγγειλαν κυβέρνηση και τραπεζίτες, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη.

Μέχρι αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στις θυρίδες, δήλωσε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με το περιεχόμενο των θυρίδων, εξήγησε ο κ. Μάρδας.

Θα υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα καθορίζει τη διαδικασία από εδώ και στο εξής, διαβεβαίωσε από την πλευρά της και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με τον Bήμα FM.


Τι ισχύει σήμεραΜετά την απόφαση της κυβέρνησης στις 28 Ιουνίου για την τραπεζική αργία και την επιβολή capital controls, οι κάτοχοι τραπεζικών θυρίδων δεν μπορούν να ανοίξουν τη θυρίδα τους κι αυτό διότι θεωρείται τραπεζική συναλλαγή.

Αμέσως μόλις ανοίξουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών, οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις θυρίδες τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν στις συναλλαγές τους.

Για να ανοίξει μια θυρίδα απαιτείται εισαγγελική παρέμβαση και παρουσία εισαγγελέα.

Η διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα είναι να μην είναι παρών υπάλληλος.

Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έρχεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις θυρίδες - Τι ισχύει μέχρι σήμερα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator