Η Κωνσταντοπούλου κατέβηκε από την έδρα με κραυγές αποδοκιμασίας (Βίντεο)

0


ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 

Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνεδρίαση της ολομέλειας για τη συζήτηση του σχεδίου νόμου με τίτλο " επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψης συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο Βήμα και άρχισε να προβάλει διαδικαστικά κωλύματα με στόχο να καθυστερήσει τη συζήτηση που η κυβέρνηση επείγεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα για να μην παραβιαστεί η πρόβλεψη της κοινής δήλωσης με τους Ευρωπαίους δανειστές, ότι τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν επικυρωθεί μέχρι το τέλος της 15ης Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε η συζήτηση να έχει δεκάωρη διάρκεια, κάτι που θα σήμαινε ότι το σχέδιο νόμου θα είχε ημερομηνία έγκρισης την 16η Ιουλίου, γεγονός που θα παραβίαζε την πρόβλεψη της κοινής δήλωσης με τους Ευρωπαίους δανειστές. Η έναρξη λοιπόν της συνεδρίασης υπήρξε περιπετειώδης.Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται τα συνήθη κοινοβουλευτικά ήθη. Επίσης, στην προσπάθειά της να επιβάλλει την άποψή για μια πολύωρη διαδικασία επικαλέστηκε και τηλεφώνημα που είχε με τον πρωθυπουργό ο οποίος φέρεται να της είπε ότι δεν έχει πρόβλημα αν η αποψινή διαδικασία διαρκέσει και πέρα της 12ης νυχτερινής.

Ωστόσο, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου έθεσε την πρότασή της σε ψηφοφορία, δια ανατάσεως της χειρός στην Ολομέλεια της Βουλής, αποδοκιμάστηκε από τους βουλευτές που ευθυγραμμίστηκαν με την άποψη ότι την ψηφοφορία πρέπει να γίνει πριν τα μεσάνυχτα για να μην παραβιαστεί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές.
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και αφού η πρωτοβουλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου στηρίχθηκε μόνο από την ίδια, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Σκουμά, η πρόεδρος της Βουλής κατέβηκε από το Βήμα και παραχώρησε την προεδρία της συζήτησης στον Αλέξη Μητρόπουλο.

Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Κωνσταντοπούλου κατέβηκε από την έδρα με κραυγές αποδοκιμασίας (Βίντεο)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator