Επιστολή Παν. Ψηλογιαννόπουλου για το θέμα της Διώρυγας Α.Ε.

0


Ευχαριστώ πολύ τον κο Μάρδα και τους συμβούλους του που δεν έχει συμπεριλάβει το όνομά μου στην σύνθεση της οπερέτας του Δ.Σ. της Διώρυγας της Κορίνθου. Τον ευχαριστώ γιατί με απάλλαξε από την διαδικασία παραίτησης. Οφείλω να διευκρινίσω ότι όταν αναφέρθηκε το όνομά μου από συντρόφους μου, αρκετό καιρό πριν, θεώρησα το θέμα λήξαν και δεν αποδέχτηκα την συμμετοχή μου ούτε σε επίπεδο πρότασης. Η άρνησή μου οφείλεται σε λόγους αρχών που εξηγώ παρακάτω και με την συμμετοχή μου στα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Κορινθίων.

Η άποψή μου είναι ότι η συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων, Νομικών Προσώπων, Οργανισμών κλπ πρέπει να γίνεται με διαφάνεια, με προδιαγραφές θέσεων, με συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, των εργαζομένων και με βάση τις δυνατότητες όπως επιστημονικές γνώσεις – εμπειρία - ειδίκευση – ανιδιοτέλεια – τιμιότητα και φυσικά με κριτήριο την δυνατότητα προώθησης της πολιτικής μας προς όφελος της κοινωνίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της αριστεράς, ακολουθεί, στο όνομα του «να κυβερνήσουμε», τον δρόμο που οδηγεί στην «πεπατημένη», της δημιουργίας μηχανισμών αναπαραγωγής της εξουσίας, χωρίς αρχές και όραμα, εξυπηρετώντας προσωπικούς, οικονομικούς ή άλλους σχεδιασμούς. 

Αν βούλιαξε κάτι στην Διώρυγα, δεν είναι ο «ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ». Στην Διώρυγα βούλιαξε η δυνατότητα να ασκηθεί μια άλλη πολιτική. Πολιτική της Αριστεράς, της λαϊκής συμμετοχής, της εξυπηρέτησης της κοινωνίας και των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας μας. Αυτή η πολιτική που στο παρελθόν άνδρωσε το πελατειακό κράτος, τη ρεμούλα και τα συμφέροντα που ανέδειξαν βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους και οδήγησε στην χρεοκοπία της Διώρυγας, το ξεπούλημά της και τελικά την απαξίωσή της, δεν είναι η πολιτική και το ήθος της αριστεράς που ξέρουμε και αγωνιζόμαστε. 

Στις κρίσιμες στιγμές που ζει ο λαός μας με έναν οδικό χάρτη καταστροφής του κοινωνικού ιστού, καλώ τους φίλους και τους συντρόφους να μαζέψουν το περίσσευμα «ψυχής» , να συνεχίσουν από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας, να λέει τα μεγάλα και τα μικρά «ΟΧΙ», προασπίζοντας τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Καλούμαστε να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην δουλειά, στη μόρφωση στην υγεία, στην στέγη, στην δημοκρατία, στη συμμετοχή στα κοινά, με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ας μου επιτραπεί μια προσωπική αναφορά μετά από 43 χρόνια συμμετοχής στην αριστερά και στο λαϊκό κίνημα: δεν γνωρίζω και δε μπορώ να δεχτώ αυτή την «αριστερά». Ελπίζω η κυβέρνηση να με διαψεύσει μιας και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος
Επικεφαλής Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Κορινθίων
Πρώην Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας

Υ.γ. Δεν περιμένω καμία απάντηση, παρ' ότι η επιστολή θα σταλεί και στο Υπουργείο και στην Π.Γ. και Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα πως κάποιοι θα ασχοληθούν με θέματα αρχών και λειτουργίας του κράτους.
Δημοσίευση: Ιουλίου 30, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιστολή Παν. Ψηλογιαννόπουλου για το θέμα της Διώρυγας Α.Ε."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator