Γιάν(ν)η Βαρουφάκη ο χαρακτηρισμός «καταστροφικός» για το ανύπαρκτο έργο σου, ίσως είναι επιεικής

0


Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ business report αποχαιρετά τον χειρότερο υπουργό οικονομικών στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος.

Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, εάν όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, ο χαρακτηρισμός «καταστροφικός» για το ανύπαρκτο έργο και συνεισφορά σου, ίσως είναι επιεικής. Αυτό που κατάφερες, είναι να παραλάβεις μία οικονομία με πολλά προβλήματα και να παραδώσεις μία εντελώς βομβαρδισμένη οικονομία με κλειστές τράπεζες.

Δεν θα σε κρίνουμε για την αλαζονική συμπεριφορά σου, ούτε για το κυνήγι των media, το οποίο πολύ έντεχνα επιδίωξες για την προσωπική σου προβολή. Το τι τελικά εξυπηρετούσες θα το δείξει το μέλλον, αλλά δεν θα μπούμε σε τέτοια σενάρια.

Σου έφταναν 6 μήνες για να περιθωριοποιήσεις την χώρα στην Ευρωζώνη, κάνοντας το έργο του αντικαταστάτη σου να μοιάζει ανυπέρβλητο. Από την πρώτη ημέρα σου ως υπουργός, στηρίχθηκες εσκεμμένα σε λάθος εκτιμήσεις, παρέσυρες τον πρωθυπουργό σε λανθασμένη στρατηγική, πόνταρες σε λάθος στοιχήματα, διαχειρίστηκες σαν τζογαδόρος την επιβίωση της ζωής ενός λαού. Εφάρμοσες την στρατηγική του κατεστραμμένου τζογαδόρου την οποία ο ίδιος κατήγγειλες.

Τώρα που έφυγες, ποια ήταν η συνεισφορά σου στις διαπραγματεύσεις πλην της πάγιας θέσης σου για ρήξη; Πως κατάφερες να εφαρμόζεις πάντοτε αδιέξοδη πολιτική αλλά ο ίδιος ποτέ να μην φταις; Απεναντίας, είχες πάντοτε μία καλή δικαιολογία για τον εαυτό σου και μία απαξιωτική κουβέντα για όλους ανεξαιρέτως τους συνομιλητές σου. Λες και όλοι βάλθηκαν να εναντιωθούν στις αόριστες ιδέες και προτάσεις σου, που μόνο σύγχυση προκαλούσαν και δεν συνεισέφεραν πουθενά. Αν αληθεύουν οι καταγγελίες των εταίρων μας, ήσουν ένας αστείος διαπραγματευτής, χωρίς πολιτική παιδεία και κυρίως χωρίς πρόγραμμα και θέσεις επί των οικονομικών θεμάτων (καθηγητής γαρ...)!

Από τις κορυφαίες σου στιγμές, η μη συμμετοχή σου στο δείπνο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης γιατί όπως ισχυρίστηκες, τα άλλα παιδάκια θα σε μάλωναν! Που ακούστηκε κρατικός αξιωματούχος να εγκαταλείπει μία επίσημη εκδήλωση, επειδή δεν ήθελε να παρευρίσκεται με τους ομολόγους του, δημιουργώντας διπλωματική εμπλοκή; Όπως ανέφεραν τότε τα ξένα ΜΜΕ, «περιπλανιόταν μόνος του στο σκοτάδι» καθώς «ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα προτίμησε την παρέα φίλων και συνεργατών του και πέρασε πολύ καλύτερα». Εύγε!

Τι άλλο να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις πρωινές δηλώσεις που αναιρούσες το βράδυ; Τις δημιουργικές ασάφειες και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία; Το ανύπαρκτο έργο σου; Άραγε μπορείς να αναφέρεις έστω και μισή μεταρρύθμιση; Ποιο το έργο που άφησες στον επόμενο υπουργό, εκτός από καμένη γη; Ακόμα και στο τέλος της λαμπρής υπουργικής σου θητείας, δήλωσες ότι με το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος θα παραιτηθείς και τελικά το έπραξες με το ΟΧΙ. Ούτε με τον εαυτό σου δεν τα έβρισκες.

Άραγε υπάρχουν ακόμα γονείς στο πανεπιστήμιο που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εσένα; Οι πρακτικές σου θα πρέπει εφ' εξής να διδάσκονται ως case study ανικανότητας στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίως. Η μοναδική σου επιτυχία, είναι ότι έκανες άλλους υπουργούς οικονομικών που απέτυχαν στο παρελθόν, να μοιάζουν καθηγητές του London School of Economics.

Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι απαίτησαν την απομάκρυνσή σου, δε συνιστά επιτυχία. Το γεγονός ότι τα χρηματιστήρια αντιμετώπισαν την παραίτησή σου θετικά, δεν συνιστά κατόρθωμα. Το γεγονός ότι όλοι ανακουφίστηκαν, δεν σημαίνει ότι εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς. Το πώς κατάφερες όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, δεν έχει πλέον καμία σημασία. Θα το αναζητήσεις εσύ με τον ψυχολόγο σου.

Σε εσένα λοιπόν Γιάν(ν)η Βαρουφάκη με ένα ή δύο "ν", που θα πλήρωνες το ΔΝΤ εις το διηνεκές, δεν του ευχόμαστε εις το επανειδείν. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο βιβλίο που από την ημέρα της παραίτησής σου ξεκίνησες να διαφημίζεις. Άραγε, πόση χολή θα έχει για όλους όσους αναγνώρισαν την ανικανότητά σου, δηλαδή ολόκληρη την Ευρώπη!

Στο καλό και να μας γράφεις!

Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιάν(ν)η Βαρουφάκη ο χαρακτηρισμός «καταστροφικός» για το ανύπαρκτο έργο σου, ίσως είναι επιεικής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator