Έξωση στους Προσκόπους της Κορίνθου !!!

0Κάτι που έμαθα μόλις χτες αφορά φίλους Προσκόπους και είναι θλιβερό: με συνάντησε ο πρ.Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κορίνθου και με ενημέρωσε ότι με ένα ξερό χαρτί (και με "προσκοπικούς χαιρετισμούς") του ζήτησαν μέσα σε 2 παραγράφους , να "αδειάσει τη γωνιά" παραδίδοντας στον Περιφερειακό Έφορο όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της Ένωσης. Σαν αυτοί οι άνθρωποι να μην έκαναν τίποτε για την κίνηση, σαν να μην "έχτισαν" ένα κατασκηνωτικό κέντρο στην Αγ.Τριάδα Ζευγολατιού, σαν να μην πλήρωναν με συνέπεια τα ασφάλιστρα "κατά πυρός" και σαν να μην πήγαν 65.000€ συν ευρώ στα ταμεία του ΣΕΠ μετά την καταστροφή του, που δεν έχουν αποδώσει απο το 2007 μέχρι σήμερα για αποκατάσταση, ούτε ένα σεντ!
Τέλος ζητούν (ιδιαιτέρως) να παραδώσουν στην Π.Ε. και το θρυλικό βαγόνι που στεγάζει τα γραφεία τους. (τους έχει διαφύγει όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το βαγόνι είναι παραχωρημένο με χρησιδάνειο από τον ΟΣΕ )

O Προσκοπισμός διδάσκει αξίες  που έχουν να κάνουν με την ανοχή, την κατανόηση, την υποχωρητικότητα όταν πρέπει, τον σεβασμό προς όλους, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει και διαβαίνουν το τελευταίο κομμάτι του βίου τους, την αδελφοσύνη ανεξαρτήτως ηλικίας, το ύψιστο δικαίωμα της συγνώμης και την ιερή υποχρέωση της συγχώρησης, την αναγνώριση της προσφοράς του άλλου, την επιβράβευση της προσπάθειας … κάποιοι φαίνεται ότι δεν ήταν προσεκτικοί κατά την λήψη αυτών των μαθημάτων και τα αποτελέσματα δυστυχώς, τα υφίστανται τώρα άνθρωποι που αξίζουν μόνο σεβασμό …
Όλο αυτό είναι σαν ... να σου αφήνει ο πατέρας σου το σπίτι που κατοικεί... κι εσύ... να του κάνεις έξωση... Θλιβερά σημεία των καιρών...

Σωκράτης Σ. Λελέκος
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έξωση στους Προσκόπους της Κορίνθου !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator