Κανείς δεν μπορεί να δηλητηριάσει τον Ολυμπιακό

0«Κάθε πρόσωπο το οποίο κατηγορείται για αδίκημα τεκμαίρεται ότι είναι αθώο μέχρι της νόμιμης απόδειξης της ενοχής του».

Αυτό είναι το περίφημο τεκμήριο της αθωότητας, βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κανείς -άρα ούτε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης- δεν επιτρέπεται να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται ως ένοχος, αν δεν αποφανθεί σε αμετάκλητο βαθμό το αρμόδιο δικαστήριο. Το τεκμήριο της αθωότητας επιβάλλεται, να το σεβόμαστε όλοι: Οι δημόσιες αρχές, τα πολιτικά πρόσωπα, οι πολίτες και φυσικά τα Μ.Μ.Ε

Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να σχολιαστούν οι σημερινές αποφάσεις , σε μια νομική υπόθεση που ούτως ή άλλως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλο όμως σχολιάζω και άλλο καταθέτω ανεπιφύλακτες κρίσεις περί ενοχής, επιδιώκοντας να σπιλώσω κάποιον επειδή «μου κάθεται στο στομάχι».

Γιατί σε μια αληθινή δημοκρατία, δεν αρκεί να είναι ανεξάρτητη, μόνο η Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητη πρέπει να είναι και η κρίση μας. Ακόμη και από τα συναισθήματά μας. Ή πιο σωστά, κυρίως από αυτά.

Και βέβαια τα παραπάνω, δεν γράφονται «προς υπεράσπισιν» του κυρίου Μαρινάκη. Αυτήν, την έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του. Τα παραπάνω γράφονται, γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιες είναι οι αρχές που συνιστούν και συγκροτούν την δημοκρατική μας συνείδηση. Αυτήν, θεωρώ αναγκαίο να υπερασπιζόμαστε. Πέρα και πάνω από πρόσωπα.

Όσο για εκείνους που προσπαθούν μέσω των σημερινών εξελίξεων «να βγάλουν δηλητήριο» για τον Ολυμπιακό, ας έχουν υπόψη τους την ρήση του Αγίου Αυγουστίνου:

«Το μίσος είναι ένα δηλητήριο που το πίνεις εσύ και νομίζεις ότι θα πεθάνει ο άλλος».
Δημοσίευση: Ιουνίου 19, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κανείς δεν μπορεί να δηλητηριάσει τον Ολυμπιακό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator