Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης κατοίκων για το θέμα του Πευκιά Κάτω Διμηνιού

0


Ψήφισμα της πολυπληθούς λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων Κ. Διμηνιού και Νεάπολης του Κιάτου που συγκλήθηκε σήμερα 1-6-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 07:00 μ.μ. στο χώρο της «Ένωσης Μικρασιατών» με θέμα: την προστασία και σωτηρία του παραλιακού πευκοδάσους Κ. Διμηνιού – Νεαπόλεως.

Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια και διαδικασία κοπής πεύκων με το πρόσχημα της δήθεν «αναγέννησης» στο συγκεκριμένο δασύλλιο και οπουδήποτε αλλού εντός του Δ. Σικυωνίων.
Αρνούμαστε και απορρίπτουμε ως αυτονόητα ολέθρια τη δημαρχιακή επιδίωξη της ουσιαστικής καταστροφής του πευκοδάσους, ηλικίας πολλών δεκαετιών, το οποίο αποτελεί καύχημα και σημείο αναψυχής και λύτρωσης για τους δημότες και τους επισκέπτες!
Πιστεύουμε ότι η καταστροφή και εξαφάνιση του πευκοδάσους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ανάπλαση, αλλά μια τεχνητή και ασυμφιλίωτη με την ανθρώπινη ψυχή περιβαλλοντική κακοπλασία!
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε ενέργεια και διαδικασία κοπής πεύκων και άλλων δένδρων τόσο στο εν λόγω δασύλλιο όσο και αλλού (…) 
Η Δημοτική Αρχή ας επικεντρώσει την προσπάθεια της στη διατήρηση «τον εμπλουτισμό της βλάστησης του συγκεκριμένου άλσους με δασικά είδη, την απομάκρυνση των ξερών και επικίνδυνων κλαδιών, στον καθαρισμό και τη συντήρηση του με στόχο την αναζωογόνηση του εγκαταλελειμμένου δασυλλίου και παράλληλα την αντιπυρική προστασία σύμφωνα με όρους και κανόνες των αναδασωτικών εργασιών»*!
Προτρέπουμε επίσης τον «ευαίσθητο», κατά τα άλλα, Δήμαρχο, εντολοδόχο της δικής μας θέλησης, να κατευθύνει την «αναπλαστική» του προσπάθεια και σε αδιαμόρφωτους χώρους, όπως λ.χ. το τεράστιο γωνιακό οικόπεδο το οποίο δώρισε η ευεργέτις Άννα Τσουτσάνη και παραμένει ακόμα αδιαμόρφωτο, τόπος συγκέντρωσης απορριμμάτων, τρωκτικών και ερπετοειδών.
Διαδηλώνουμε την αντίθεση και αποστροφή μας στην εικόνα των άσπλαχνα κομμένων και ριγμένων υγιών πεύκων που η αναπλήρωση τους απαιτεί δεκαετίες και προκαλεί αισθήματα θλίψης, αγανάκτησης και οργής στους περίοικους, δημότες και επισκέπτες!
Η αλόγιστη και εγκληματική αυτή ενέργεια – που μόνον ταμειακή λογική εξυπηρετεί- έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, το οποίο συνεχώς διογκώνεται και αντιδρά με συμπαράσταση ακόμα και από τον ευρωπαϊκό χώρο! Προσβάλλει την οικολογική συνείδηση όλων μας, κατακρεουργεί την αισθητική αντίληψη και παράλληλα υπονομεύει κάθε προσπάθεια τουριστικής και κατά συνέπεια οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας!

Αποφασίζουμε:

Συγκροτούμε επιτροπή σκοπός της οποίας είναι:

α) η μεθόδευση των κινητοποιήσεων και η λήψη μέτρων για την άμεση σωτηρία του πευκοδάσους, την ουσιαστική και μόνιμη προστασία των πευκώνων και αλσών του Δήμου μας,
β) η συγκέντρωση και μελέτη όλων των αποφάσεων, γνωμοδοτήσεων και λοιπών εγγράφων που έχουν σχέση με την παράνομη ενέργεια κοπής των τεσσάρων (4) πεύκων χωρίς άδεια Δασαρχείου και των τεκταινομένων σχεδίων εξαφάνισης των βελονοειδών δένδρων και μετατροπής του ΠΕΥΚΙΑ σε αρδευόμενο ΠΑΡΚΟ για χάρη οικονομικών συμφερόντων (…),
γ) η νομική διερεύνηση του διαπραχθέντος αδικήματος – γίνεται λόγος περί κακουργήματος – και η συναφής άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου!!!

Ζητάμε τέλος άμεση ανάκληση και αναθεώρηση της διοικητικής πράξης υλοτόμησης του πευκώνα Κ. Διμηνιού.
Ο ιστορικός ΠΕΥΚΙΑΣ να παραμείνει ΠΕΥΚΙΑΣ!!!
Εγκρίνεται το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τη λαϊκή Συνέλευση.

Νεάπολη Κιάτου, 01/06/2015
Ακολουθούν υπογραφές
Δημοσίευση: Ιουνίου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης κατοίκων για το θέμα του Πευκιά Κάτω Διμηνιού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator