Φορολογικό ξέσκισμα ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιά ο φόρος για μπλοκάκια και υπαλλήλους – Σαν επιχειρηματίες φορολογούνται οι αγρότες!

0


- Αύξηση – φωτιά στους φόρους για όσους συμπληρώνουν το εισόδημά τους με μπλοκάκι
- Από το πρώτο ευρώ και με 13% η φορολόγηση των αγροτών
- Στο στόχαστρο και 200.000 φορολογούμενοι με αγροτικά εισοδήματα
- Επιτέλους διορθώνεται η αδικία με τα τεκμήρια για όσους έχουν εισόδημα από καταθέσεις και ενοίκια

Σαν επιχειρηματίες θα φορολογούνται οι αγρότες και όσοι έχουν αγροτικά εισοδήματα που συμπληρώνουν το εισόδημά τους, ενώ τιμωρούνται και όσοι εκτός από τον μισθό τους με μπλοκάκι έχουν επιπλέον αμοιβές.

Με δυο βασικές αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις το κράτος αρπάζει από τις τσέπες των πολιτών τεράστια ποσά.

Κατά κύριο λόγο μπαίνουν στο στόχαστρο 620.000 αγρότες και περίπου 200.000 φορολογούμενοι με αγροτικά εισοδήματα.

Ουσιαστικά όλοι τους θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 13% για τα εισοδήματά τους.
Για να γίνει σωστός προσδιορισμός των εισοδημάτων οι παραπάνω θα πρέπει να έχουν όλα τα παραστατικά, τις αποδείξεις δηλαδή για πωλήσεις προϊόντων και δαπάνες που έκαναν.

Το εισόδημα υπολογίζεται με έκπτωση των δαπανών και στη συνέχεια φορολογείται με 1% από το πρώτο ευρώ.

Με τον ίδιο φόρο επιβαρύνεται και το εισόδημα από αγροτική ατομική επιχείρηση.

Τα εισοδήματα με μπλοκάκι πλέον θα προστίθενται στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και θα φορολογούνται έτσι με τις κλίμακες των μισθωτών από 22% ως 42%.

Εδώ κρύβεται μια παγίδα για αρκετούς από τους μισθωτούς καθώς κινδυνεύουν να αλλάξουν για λίγα ευρώ κλίμακα και να επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερο φόρο.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Τα εισοδήματα αυτά σε πρώτη φάση θα φορολογούνται με 20%, δηλαδή ο υπάλληλος θα παίρνει λιγότερα χρήματα στο χέρι, ενώ στη συνέχεια τα εισοδήματα αυτά θα προστίθενται στο υπόλοιπο εισόδημα και θα φορολογούνται με την κλίμακα από 22% ως και 42%.

Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων του φορολογούμενου που έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων τελικά και όχι με συντελεστή 26%+προκαταβολή επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.

newsit.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φορολογικό ξέσκισμα ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιά ο φόρος για μπλοκάκια και υπαλλήλους – Σαν επιχειρηματίες φορολογούνται οι αγρότες!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator