Ο Θεοδωράκης δίνει χείρα βοηθείας στη Λαγκάρντ

0


Χέρι -χέρι βαδίζουν η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, με τον τελευταίο, στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, να υιοθετεί πλήρως τις προτάσεις του ΔΝΤ και να του  τείνει χείρα βοηθείας, κρατώντας το  εάις ρεπιλέγει να δώσει χείρα βιοηθείας στη στιγμή κατά την οποία και οι αξιωματούχοι της Κομισιόν λαμβάνουν σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο οικονομικών κ. Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων». Την ίδια πρόταση ακριβώς είχε υποβάλει και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, επιδιώκοντας τη μη φορολόγηση των επιχιερήσεων με το πρίσχημα της διασφάλισης της ανταγωνιστικότηατς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα η κυρία Λαγκάρντ με συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Challenges, διαμηνεύει ότι «δεν θέλουμε Grexit». Παράλληλα, υποστηρίζει πως δεν μπορεί ένα πρόγραμμα, όπως το ελληνικό να στηρίζεται μόνο σε αυξήσεις φόρων, ενώ τονίζει πως το Ταμείο δεν επιδιώκει να «τινάξει στον αέρα» την Ευρωζώνη.

Η επικεφαλής του Ταμείου επισημαίνει ότι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτείται η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά επίσης και «βήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

«Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να οδηγηθεί η ελληνική Οικονομία στην ανάπτυξη. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει σ’ αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαβεβαίωσε τον κ. Μοσκοβισί πως το Ποτάμι και κατά την εκτίμησή του και η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου θα στηρίξουν μια συμφωνία υπογεγραμμένη από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και αποκάλυψε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπήρξε κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σήμερα.

Η πλήρης δήλωση του κ. Στ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

“Ήταν μια συνάντηση σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια δύσκολη μέρα. Ο κ. Μοσκοβισί μου επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει σήμερα συμφωνία. Ήταν κατηγορηματικός σε αυτό. Μας είπε ότι θέλει, και ότι πρέπει να υπάρξει σήμερα, συμφωνία για την Ελλάδα. Μας ρώτησε αν υπάρχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη χώρα. Τον διαβεβαίωσα τόσο για την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι όσο και για τη στάση που πιστεύω ότι θα τηρήσει η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου που θα είναι η στήριξη μιας συμφωνίας, η οποία θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων συμμάχων μας. Με ρώτησε και για την διάθεση της ελληνικής κοινωνίας και του είπα ότι αυτό που θέλει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι να τελειώνει επιτέλους αυτό το μαρτύριο και να υπάρξει μία νέα εποχή δίχως την αβεβαιότητα την οποία ζούμε σήμερα.

Του ανέφερα επίσης μερικές ενστάσεις που έχει το Ποτάμι γι’ αυτή τη συμφωνία. Του είπαμε ότι δεν πρέπει οι συμφωνίες που έρχονται από την Ευρώπη να περιλαμβάνουν μόνο φόρους, φόρους, φόρους κι ότι θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία στην ανάπτυξη. Του παρουσιάσαμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς υπάρχουν περιθώρια για να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπάταλες στο δημόσιο ώστε να βρούμε από εκεί τα χρήματα και όχι από νέους φόρους.

Ο κ. Μοσκοβισί μας άκουσε προσεκτικά, μας είπε όμως πως αυτή είναι μία κουβέντα που θα πρέπει γίνει μετά τη συμφωνία, ενώ μας ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα, αν θέλει, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώνουν κάποιους όρους από εκείνους που συμφωνούνται σήμερα με τους εταίρους μας”.
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Θεοδωράκης δίνει χείρα βοηθείας στη Λαγκάρντ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator