Πέλαγο μέγα πολεμά, βαρεί το καλυβάκι

0


Τελικά βρήκαν την «λύση» η τρανοί της Γής. Για όλα φταίει η Ελλάδα… Το κακό είναι, ότι το πέρασαν αυτό και στην κοινή γνώμη των χωρών τους. Ο μέσος Ευρωπαίος (και όχι μόνο οι Ευρωπαίοι) έχει ψηθεί, ότι η Ελλάδα είναι βαρίδι, που πρέπει να αποκοπεί. Τρέχουν τα σάλια των μνησίκακων γειτόνων, που περιμένουν να πέσει η δρυς, για να ξυλεύσουν το μερίδιο τους.

Παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή, η έκπτωση ενός μικρού έθνους από την αριστοκρατία της ένωσης των προηγμένων Ευρωπαίων· από την «ουμανιστική» αγκαλιά του δυτικού «πολιτισμού»…

Θέλουνε, λένε, τα λεφτά τους, που τους τα έφαγαν οι τεμπέληδες και πονηροί Ελληνες… Τέτοιο παγκόσμιο Αλτσχάιμερ ούτε σε φουτουριστικές ταινίες μαζικής αποβλάκωσης. [Σαν αυτήν με τον Σταλόνε, που μία «ιδανική» κοινωνία του μέλλοντος «διασκέδαζε» σιγοτραγουδώντας διαφημιστικά τραγουδάκια…] 

Τι δουλειά έχουνε οι Ελληνες στην κοινωνία των αγγέλων; Εχουν οι «εταίροι» μας γραφειοκρατία, διαφθορά, βόλεμα, δημόσιο χρέος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Α πα πα πα πα… Μόνο οι Ελληνες που καταχράστηκαν την καλοσύνη και την ανεκτικότητα της «Ιδανικής Ενωσης» κάνουν τέτοια… 

Κι όμως, όχι απλώς το έχουνε μασήσει το παραμύθι οι λαοί της Ενωσης, αλλά έχουνε βολευτεί όλοι μια χαρά στην θεωρία του μαύρου πρόβατου. Τους χρειάζεται γερό μάθημα θαρρώ, αλλά ποιος να τους το δώσει; Τουλάχιστον από της πλευράς της ταπεινότητας μας, εμείς οι Ελληνες λαϊκοί αρθρογράφοι, πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τακτικά ότι: 1) Η Ελλάδα χρωστάει συνολικά λιγότερα από όσα της χρωστάνε οι εκ των «δανειστών» της Γερμανοί και το χρέος των Γερμανών προς την Ελλάδα είναι κατά 70 χρόνια προγενέστερο και ληξιπρόθεσμο στο σύνολο του. Μάλιστα ενώ το χρέος της Ελλάδας οφείλεται σε δανεικά, που οικιοθελώς μας καταβλήθηκαν από τους δανειστές, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα οφείλεται στην καταλήστευση και κατακρεούργηση του Ελληνικού λαού (χωρίς την συναίνεση του δηλαδή). Συνεπώς, σύμφωνα με την θεωρία του Σόιμπλε περί ευθύνης των επενδυτών, η βαρύτητα του Γερμανικού χρέους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του Ελληνικού. Ο ίδιος (ο Σόιμπλε) είπε στους διαμαρτυρόμενους Ρώσους καταθέτες (για το κούρεμα των καταθέσεων τους στην Κύπρο) ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για το που επενδύει τα λεφτά του (εννοώντας ότι έπρεπε να είχαν εμπιστευθεί τις καταθέσεις τους στις Γερμανικές τράπεζες). Αρα οι «δανειστές» μας είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για τις «επενδύσεις» σε δημόσιο χρέος μίας φαύλης οικονομίας και δικαίως (κατά τον Σόιμπλε) θα χάσουν τα λεφτά τους. Αντίθετα το χρέος των Γερμανών προς εμάς δεν δημιουργήθηκε με δική μας συναίνεση και έχουν ακέραιη την ευθύνη για την αποπληρωμή του.

2) Το ότι η Ελλάδα αποδέχεται τα χρέη της, ενώ η Γερμανία όχι, δεν καθιστά το Ελληνικό χρέος πληρωτέο, αν δεν πληρωθεί και το Γερμανικό. Απλά αποδεικνύει ότι η Ελλάδα σέβεται το νόμο και το δίκαιο, ενώ η Γερμανία όχι. Το τραγικό όμως είναι, ότι όλοι οι «εταίροι» έχουν αναφανδόν συμπαραταχθεί με το κράτος αυτό, που πλέον του ενός αιώνα, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια νόμους, δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες και κάθε φορά που ανακάμπτει από την προηγούμενη συμφορά, ξαναρίχνει την Ευρώπη στο χάος. Η διαφορά αυτής της περίπτωσης με το 1914 και το 1939 είναι ότι τώρα δεν χρησιμοποιούν όπλα και στρατό. Προελαύνουν εκ του ασφαλούς, εντελώς αναίμακτα (για τους ίδιους).

Ολοι μαζί (οι «εταίροι») πιο αξιοθρήνητοι κι από την κουστωδία των Νταλαντιέ – Τσάμπερλαιν το 1938, χαραμίζουν την Ελλάδα (όπως τότε την Τσεχοσλοβακία) στην σύγχρονη εκδοχή της «πολιτικής του κατευνασμού» της Γερμανικής επεκτατικότητας. Ολοι μαζί μας λένε, ότι αφού η Γερμανία δεν αποδέχεται χρέος προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει χρέος!!!!!!!!!!!!! Ο ένοχος λοιπόν, αποδέχεται κυνικά την τέλεση των εγκλημάτων, αλλά απορρίπτει την αστική ευθύνη της αποζημίωσης και αυτό, κατά τους «εταίρους», τον απαλλάσσει από το χρέος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και μάλιστα απαιτούν να αποπληρώνουμε το δικό μας χρέος, όχι μόνο προς τους άλλους δανειστές, αλλά και προς τους ίδιους τους Γερμανούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Θα έλθει η ημέρα, που θα πληρώσουν κι εκείνοι το αντίτιμο της σημερινής τους δουλικότητας, αλλά προς το παρόν εποφθαλμιούν σε μερίδια από την σκύλευση της Ελλάδας. Η πρόθεση της εξόντωσης είναι καταφανής από τις ίδιες τις απαιτήσεις τους. Ενώ έχουν το πάνω χέρι και θα μπορούσαν να επιβάλουν την πραγματική εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας, διαρκώς προβάλλουν με σκαιότητα αιτήματα εξόντωσης. Οι απαιτήσεις τους προς τους Ελληνες πολίτες συνοψίζονται σε μισθούς Βουλγαρίας, κόστος διαβίωσης Βρυξελλών και ταυτόχρονα φόρους Οθωμανικής αυτοκρατορίας και ταχεία αποπληρωμή των χρεών που δημιούργησε στους πολίτες η ίδια η κρίση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

3) Παρά το ότι οι «εταίροι» είναι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, σύσσωμοι αβαντάρουν τα αρπακτικά σχέδια των γειτόνων μας, εξαναγκάζοντας μας σε αμυντικές δαπάνες δυσανάλογες με το μέγεθος της οικονομίας μας. Σπεκουλάρουν μάλιστα πάνω στο πρόβλημα που δημιουργούν οι ίδιοι, χρεώνοντας χρυσάφι την οπλική σαβούρα, που μας πουλάνε. Σαν να μην έφθανε όλη αυτή η «αλληλεγγύη», τώρα μας φορτώνουν και καραβιές μεταναστών και προσφύγων, που κατευθύνονται στις χώρες τους και απαιτούν να τους κρατήσουμε εδώ!!!!!!!!!!!!!!

Την οικονομική τραγωδία άρχισε ήδη να την ακολουθεί η ανθρωπιστική τραγωδία (για μικρό σχετικά τμήμα του πληθυσμού, που επεκτείνεται όμως βαθμιαία) και θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία. Προς το παρόν τίποτα δεν φαίνεται, να ανακόπτει την πορεία προς τον όλεθρο. Εχουμε απομονωθεί, χωρίς καν να έχουμε εκφράσει αίτημα συμψηφισμού του Ελληνικού χρέους με τις Γερμανικές επανορθώσεις. Ολοι ζητάνε την κεφαλήν μας επί πίνακι. 

Βέβαια δεν είμαστε και αθώοι και εκεί ακριβώς πατάνε, αλλά εκείνοι που μας κατηγορούν είναι καλύτεροι; Είναι δυνατόν το πρόβλημα στην ΕΕ να είμαστε εμείς με το 1,8% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ; Με την Ελλάδα φαλιρισμένη θα λύσουν το πρόβλημα τους; Αντί να χρησιμοποιήσουν την μοναδική αυτή ευκαιρία, που θα αποδεχόμασταν την κηδεμονία τους, αν ήταν αγαθοί οι σκοποί τους, προσπαθούν να μας εξωθήσουν στην χρεοκοπία εκτός ευρωζώνης (ή την αυτοκτονία εντός ευρώ). Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η «πρόταση Βαρουφάκη» για χρεοκοπία εντός ευρωζώνης αποδεικνύεται ένα μικρό διαπραγματευτικό χαρτί. Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται, οι φόβοι τους για το Grexit έχουν μειωθεί πολύ και αντιστοίχως έχει αυξηθεί η τάση για απόλυτο εκβιασμό. Παρότι στο τελευταίο Eurogroup ο Βαρουφάκης έδωσε «γή και ύδωρ» με την αυτόματη αναπροσαρμογή των εξόδων ανά εβδομάδα, ώστε να προκύψει πράγματι το υποσχεθέν «πρωτογενές πλεόνασμα» και να κατατεθεί στα πόδια τους, μας λένε, ότι δεν είμαστε αρκετά σαφείς στις υποσχέσεις μας…

Παρά την απελπιστική θέση μας, τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά. Αρκεί να βρούμε το ψυχικό σθένος να πολεμήσουμε για την επιβίωση μας έστω και την τελευταία ώρα.


Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέλαγο μέγα πολεμά, βαρεί το καλυβάκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator