Η μαγεία του βινυλίου δεν μπορεί να συγκριθεί με την ψηφιακή μουσική...

0


Το 2014, αγοράστηκαν 9,2 εκατομμύρια δίσκοι βινύλιου.. Αντίστοιχα 476 εκατομμύρια δίσκοι ακούστηκαν στο internet μέσω streaming... Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν μια ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο που συνδεόμαστε με τη μουσική που ακούμε.. Ο Eilon Paz, ένας φωτογράφος από το Μπρούκλιν, βάλθηκε να καταγράψει αυτή την αλλαγή, σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο Dust and Grooves: Adventures in Record Collecting..

Το βιβλίο διερευνά τη σχέση που καλλιεργούν οι συλλέκτες βινυλίου με τους δίσκους τους και ασχολείται με το δια βίου ταξίδι τους στο να ανακαλύψουν μια απτή σχέση με τη μουσική. Μέσα από τις φωτογραφίες του αλλά και τις συνεντεύξεις, ο Paz ανακαλύπτει μερικές ουσιαστικές αλήθειες για τη δύναμη του βινυλίου σε σχέση με την ψηφιακή μουσική...

Το Spotify έχει έναν καταπληκτικό τρόπο για να ανακαλύψετε τη μουσική ψηφιακά, αλλά όταν έχεις μια βιβλιοθήκη μουσικής που είναι τόσο μεγάλη, χάνεται η αξία της ανέφερε ο φωτογράφος... Ακόμα αναφέρει:

"Εάν έχετε μια συλλογή από δίσκους στην οποία έχετε επενδύσει τον χρόνο και τα χρήματά σας, αλλά και η οποία για να δημιουργηθεί έχει περάσει από προσωπικές συστάσεις ενός φίλου, αναζητήσεις σε καταστήματα κλπ, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και εκτιμάται πολύ περισσότερο... Γι αυτό βγείτε στα μαγαζιά..! Αντί να αγοράσετε από το eBay ή από καταστήματα online, πηγαίνετε στα καταστήματα δίσκων και αναζητήστε, νιώστε και δείτε από κοντά το βινύλιο... Η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους είναι πολύ σημαντική στο κομμάτι του record collecting..."

Η ψηφιακή επανάσταση έχει μειώσει το ενδιαφέρον για την συλλογή μουσικής μέσω των παλαιών οπτικοακουστικών μέσων, και βρίσκουμε τους εαυτούς μας να ακούνε μουσική κυρίως από το διαδίκτυο... Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το ζεστό ήχο του βινυλίου και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε...

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα:


Επιμέλεια προσαρμογή: Δημήτρης Ζουγρής

Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η μαγεία του βινυλίου δεν μπορεί να συγκριθεί με την ψηφιακή μουσική..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator