Πυροσβεστικό Σώμα: Πρώτη φορά αριστερά... ή συνεχίζει η δεξιά (;) «παρέα» να κυβερνά!!!

0


Τελικά φαίνεται ότι τα λόγια, τα σχόλια και οι όποιες επικρίσεις μπορεί να δημιουργούν (αν αυτό γίνεται;) έναν δήθεν προβληματισμό για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Όταν όμως έρθει η ώρα να επαναλειτουργήσει το σύστημα που ως γνωστό αποτελείται από μία καλά οργανωμένη και διαχρονική ομάδα («παρέα» που φαίνεται ότι λειτουργεί με δομή παρακρατικής οργάνωσης), με αλλαγή στους ρόλους των παικτών και νέα εκτελεστικά όργανα, τότε όλα θα δουλέψουν άψογα και σύμφωνα με, τι άλλο, το προσωπικό συμφέρον των μελών της «παρέας» και το πως αυτοί έχουν σχεδιάσει το μέλλον του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πάρτη τους βέβαια.
Ο λόγος για τις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα που έγιναν προς συμπλήρωση δύο κενών θέσεων Πυράρχων που δημιουργήθηκαν από την παραίτηση ενός που είχε προαχθεί το 2014 και μετατιθόταν φέτος ως Διοικητής της Π.Υ. Σάμου και η άλλη από τη μετάταξη ενός Αξιωματικού από την κατηγορία των Αξιωματικών Γενικών Καθηκόντων σε Ειδικών Καθηκόντων Χειριστή Ε/Π.
Εδώ όμως προκύπτουν δύο σοβαρά και φυσικά αναπάντητα ερωτήματα για τον κ. Αρχηγό Π.Σ. που κατά την πολιτική ηγεσία (κ. Καθηγητή και Τάσο 1 όπως έχουν γίνει γνωστοί) είναι ο υπεύθυνος (δήθεν!) για τις κρίσεις:
  1. Ο κ. Αρχηγός του Π.Σ. δεν ήταν αυτός που το 2014 προήγαγε στο βαθμό του Πυράρχου το Διοικητή της Π.Υ. Ιστιαίας και τον κράτησε ενώ δεν προβλεπόταν στην ίδια θέση και τόπο, πως ήρθε φέτος και τον βρήκε για να τον μεταθέσει και άλλους φίλους του ή κολλητούς της παρέας δεν τους βρίσκει με τίποτα;
  2. Ο κ. Αρχηγός του Π.Σ., δεν ήταν αυτός που πέρσι προήγαγε έναν Αξιωματικό στο βαθμό του Πυράρχου (από μόνος του άραγε;) ενώ όφειλε σύμφωνα με το Ν.4249/2014 να τον είχε μετατάξει σε Ειδικών Καθηκόντων Χειριστή, αλλά τον βρήκε ξαφνικά φέτος αφού ένα χρόνο κοιμόταν.
Προκύπτει το ρητορικό ερώτημα: Ποιος ήταν πέρσι Αρχηγός και ποιος είναι φέτος; Ποιόν δουλεύουν; το ίδιο και το αυτό άτομο είναι που αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι μία καταπληκτική μαριονέτα με εξαιρετική ευλυγισία και καλούς σεναριογράφους.
Και δεν φτάνουν όλα αυτά, δημιουργεί τεχνητώς την παραίτηση εκείνου που θα πήγαινε στη Σάμο, ενώ το ήξερε από τον ίδιο τον παραιτηθέντα προτού τον μεταθέσει και κολλάει και τη δεύτερη θέση για να πάει σε τι άλλο; σε συμπληρωματικές κρίσεις. Με προφανή σκοπό, να προάγει κολλητούς της «παρέας» και να εξευτελίσει πάλι εκείνους που είχε ήδη υποτιμήσει και θέσει στο περιθώριο με ότι τρόπο και μέσο διέθετε, άλλωστε η αναξιοκρατία και η έλλειψη ήθους δεν έχει φραγμούς και όρια.
Ξαφνικά και ενώ είχε κλείσει τον "επιχειρησιακό του σχεδιασμό", προάγοντας και κρατώντας σε θέση που δεν υπήρχε Αντιπύραρχο, σε Π.Υ. της Θεσσαλίας που δικαιολογούσε Αντιπύραρχο ως Διοικητή, έχοντας τοποθετήσει Αντιπυράρχους ως Διοικητές σε θέσεις που προβλεπόταν Πύραρχος (Ζάκυνθος, Χίος, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κ.α.) μόνο και μόνο για να μη στείλει εκεί Πυράρχους που είναι κολλητοί ή απασχολούμενοι δικοί του ή της «παρέας» που συνδιοικεί το Σώμα, έρχεται και βρίσκει ότι υπάρχουν κενές θέσεις Πυράρχων σε κάποιες πόλεις-έδρες Νομών (βλ. Πύργος). Και όλα αυτά από κοινού (Τάσος 1, Τάσος 2, Αρχηγός και «παρέα») βρίσκει τους κατάλληλους στο τέλος της επετηρίδας. Ωραίο το παιχνιδάκι αυτό και η ιστοριούλα γενικώς αλλά εκτός από τους εαυτούς τους δεν μπορούν να πείσουν κανέναν άλλο. Τώρα είναι σε όλους γνωστό τι σημαίνει αξία, ήθος και ικανότητα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Φυσικά έχουν στο μυαλό τους, ότι θα διορθώσουν, τάχα, τις «αδικίες» που δεν ξέρουν όμως ποιος είναι εκείνος και με ποιον άγνωστο τρόπο δημιουργούνται. Αυτά είναι για να εξαπατούν κανέναν αφελή.
Οι πρόσφατες μεταθέσεις από την άλλη είχαν ένα στόχο, να εδραιώσουν (και το έκαναν) τη σχεδίαση της ομάδας-«παρέας» ενόψει των επικείμενων εκλογών τους. Έδιωξαν Αξιωματικούς ικανούς και έμπειρους, σε θέσεις που προβλεπόταν ανώτερος βαθμός (π.χ. Π.Υ. Σάμου) για ένα και μόνο λόγο. Για να μη μετατεθούν οι φίλοι της «παρέας» που κρύβονται επί σειρά ετών και δεν έχουν καμία θέση ευθύνης αλλά και για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας (τραμπουκισμό) στους λοιπούς που είναι αντίθετοι στα σχέδια της «παρέας». Τώρα τι γίνεται πίσω στις θέσεις που θα μείνουν κενές, της «παρέας» δεν της καίγεται καρφί. Ο Τάσος 1 που έχει αναλάβει την τύχη αυτού του έρημου Σώματος, τι λέει και τι πράττει για όλα αυτά, αν είναι γνώστης; όπως θα έπρεπε εννοείται.

Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πυροσβεστικό Σώμα: Πρώτη φορά αριστερά... ή συνεχίζει η δεξιά (;) «παρέα» να κυβερνά!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator