ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το πλοίο έρχεται την Κυριακή αλλά τα καταστήματα θα είναι κλειστά με απόφαση της ΠΕ Κορινθίας

0


Κατόπιν συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου με το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου, ενημερώνουμε τα μέλη μας και το καταναλωτικό κοινό της πόλης , ότι την Κυριακή 21/06/2015 πρόκειται να καταφθάσει στο λιμάνι της πόλης κρουαζιερόπλοιο 1000 τουριστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα επισκεφτούν το κέντρο της Κορίνθου.

Ο Ε.Σ.Κορίνθου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει την λειτουργία των καταστημάτων την μέρα αυτή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, εφόσον η Νομοθεσία ορίζει ρητά μόνο το άνοιγμα επτά (7) Κυριακών στην πόλη της Κορίνθου.

Ειδικότερα , σύμφωνα με το αρ. 16 του Ν.4177/2013, αλλά και την υπ αριθμ. 5400/07-11-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις εξής Κυριακές:

α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
δ) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρείται ετησίως , με απόφαση που εκδίδεται το μήνα Ιανουάριο, διαφορετικά ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.

Συνεπώς, αν και η νομοθεσία στην παρούσα περίπτωση δρα εις βάρος της αγοράς, δεν δύναται η λειτουργία των καταστημάτων στις 21/06/2015, και όσοι επιλέξουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους μπορούν να το κάνουν μόνο με δική τους ευθύνη και λαμβάνοντας υπόψη τις κυρώσεις του Ν.4177/2013.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ                     Α.ΚΑΪΛΑΝΗΣ

Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το πλοίο έρχεται την Κυριακή αλλά τα καταστήματα θα είναι κλειστά με απόφαση της ΠΕ Κορινθίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator