Πήρε ο Γιώργος Λιάνης την πιο γλοιώδη συνέντευξη όλων των εποχών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

0


Με συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου κυκλοφόρησε σήμερα η Realnews, κάτι που υποθέτω ότι ελάχιστα αναστάτωσε τη μέρα του μέσου Έλληνα. Μόνο σπάνιο δεν είναι να τοποθετείται δημόσια ο απερχόμενος(;) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μόνο συχνό δεν είναι να κάθεται κάποιος να τον παρακολουθήσει.

Εκτιμώ όμως ότι η σημερινή συνέντευξη του έχει μια ιδιαίτερη αξία καθώς για λογαριασμό της εφημερίδας την πήρε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, γράφοντας Ιστορία. Τόσο γλοιώδεις ερωτήσεις δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ, υποθέτω ότι σε ανάλογο ύφος θα έπαιρνε συνέντευξη από τον Σάκη Ρουβά κάποια 15χρονη Ρουβίτσα.

Παραθέτω τις καλύτερες από αυτές:

-Συνήθως οι αναλύσεις σας δεν είναι τόσο κατανοητές στον κόσμο. Γιατί; 

-Κύριε Βενιζέλο, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του κόσμου και ένα ευρύ μέρος των ΜΜΕ, πιστεύει ότι είστε ένας άλλος Βενιζέλος πια!

-Και που αποδίδετε το βλέμμα συμπάθειας και εκτίμησης θα έλεγα, που απολαμβάνετε εσχάτως, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και από τους βουλευτές πολλών κομμάτων…;

-Τελικά, πιστεύετε ότι θα επιζήσετε της εποχής σας;

Να και ο τρόπος της εισαγωγικής παρουσίασης του κ. Βενιζέλου από τον «δημοσιογράφο»:

Μεγάλο κουμάσι η πολιτική και η ιστορία γεμάτη χουνέρια και πλεκτάνες. Στα γρανάζια της πιάστηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα τολμήσω όμως μια πρόβλεψη: «Ο Βενιζέλος δεν είναι παρελθόν». 

Δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα ζητήσει συγνώμη. Αν και μια φορά το έπραξε ευθέως και με εξέπληξε. Ο Βενιζέλος ξέρει τα λάθη του και πληρώνει ακριβά γι’ αυτά. Ξέρει επίσης καλύτερα απ’ όλους ποιοι και πότε άνοιξαν κερκόπορτες στα τείχη του ΠΑΣΟΚ. Με στόχο την άλωσή του! Γράφει γι’ αυτά. Υπάρχουν χαρτιά στα συρτάρια του.
Μέσα στην απογοητευτική έλλειψη πολιτικής κουλτούρας που μαστίζει την Ελλάδα της κρίσης, αναδύθηκε πρεπόντως, μόλις τους τελευταίους μήνες, μέσα από δύο τηλεοπτικές εκπομπές του Νίκου Χατζηνικολάου, ένας νέος Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό κυκλοφορεί ευρέως στην πιάτσα. Το σπουδαιότερο; Ο Σπύρος Λυκούδης μου έλεγε πριν λίγες μέρες πως οσάκις ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής ο Βενιζέλος, σιγά-σιγά η αίθουσα της Ολομέλειας γεμίζει, ενώ αδειάζει παντελώς το καφενείο! Ως και οι αντίπαλοι σπεύδουν να τον ακούσουν με προσοχή και σέβας.

Κατ’ άλλους τελετουργεί. Κατ’ άλλους αλλαζονεύει. Αναγνωρίζει την πορεία του Τσίπρα, από τότε που ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, μέχρι τα μαθητικά θρανία της Βουλής και έως τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας, ως προφανώς επιτυχημένη χάρις στη κρίση που έγινε χρυσή ευκαιρία για τον μικρό ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Αλλά όλα θα κριθούν τώρα. Εδώ. «Αρχή άνδρα δείκνυσι». 

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του κ. Λιάνη. Αναρωτιέμαι αν στο τέλος της συνέντευξης ζήτησε και κάποιο αυτόγραφο από τον κ. Βενιζέλο ή αν έστω τον αγκάλιασε. Αναρωτιέμαι επίσης αν ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη.

Δημοσίευση: Μαΐου 30, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πήρε ο Γιώργος Λιάνης την πιο γλοιώδη συνέντευξη όλων των εποχών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator