Η ελπίδα πέθανε πρώτη

0


Ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο δρόμο προς τη διάλυση, στα εξ ων συνετέθη.

Οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις είναι εμφανείς και ακόμη και μια συμφωνία να κλείσει στο παρά πέντε της χρεοκοπίας, θα είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή της από αυτό το σχήμα.

Οι παλινωδίες των τελευταίων μηνών έφεραν το αποτέλεσμα που οι νουνεχείς πολίτες ήξεραν ότι θα συμβεί: Τη διάλυση της οικονομίας και την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Έχασε κάθε ελπίδα που είχε να κερδίσει κάτι από το…momentum που είχε ο Τσίπρας όταν εξελέγη.

Τώρα τα πάντα θα κριθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, εκεί που ο Τσίπρας θα παρακαλά για πολιτική λύση και η Μέρκελ θα τον ξαναστέλνει στα τεχνικά κλιμάκια.

Αλλά στις 22 του μηνός δεν θα υπάρχει σάλιο στα ταμεία και τότε τα διλήμματα που θα τεθούν θα είναι πιο συγκεκριμένα από ποτέ.

Χρειάστηκαν δύο απανωτά κυβερνητικά συμβούλια σχεδόν 12 ωρών για να μας πουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν και τι τους γίνεται. Απίστευτα πράγματα από μια κυβέρνηση που καμώνεται ότι διαπραγματεύεται, αλλά που τελικά έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που ζούμε.

Διότι ακόμη κι αν χρονικά παραταθεί ο κυβερνητικός βίος μέχρι το φθινόπωρο, πράγμα δύσκολο γιατί έρχονται κρίσιμες αποφάσεις, εκεί θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα.

Όταν ο κόσμος θα πληρώνει φόρους με τη σέσουλα και όταν όσοι ξεγελάστηκαν ότι θα διοριστούν ή ότι θα τους χαρίσουν δάνεια, δεν θα έχουν πετύχει τίποτε, τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ.

Όμως, η χώρα δεν έχει περιθώρια για αδιέξοδα και για κενά. Τα χάσματα πρέπει να καλύψει κάποιος άλλος.

Είναι η ώρα λοιπόν για τη συγκρότηση του λεγόμενου ευρωπαϊκού μετώπου των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα εντός του ευρώ, δυνατή, χωρίς πισωγυρίσματα και με μια κοινωνία που θα πρέπει να μάθει επιτέλους την αλήθεια για το ποια είναι η κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής που πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ανάταξης της οικονομίας και της Ελλάδας, πρέπει να αρχίσουν να μαζεύονται. Χωρίς κανείς να καπελώνεται και χωρίς να υπάρχουν πάτρωνες.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουν όλοι τα δυνατά τους, να αποτρέψουν αφενός την επιστροφή στη δραχμή και αφετέρου τη «σοβιετοποίηση» της χώρας.

Τα περιστατικά που βλέπουν το φως σιγά – σιγά, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει παρακρατικούς μηχανισμούς και επιχειρεί να «σκοτώσει» κάθε αντίθετη άποψη. Κάθε εκσυγχρονιστική φωνή που ζητά αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, μια καλύτερη Ελλάδα, πάντα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η πρόβα έγινε. Η κινητοποίηση κατά του «μπαλτά» στην Παιδεία, οι συγκεντρώσεις για το νόμο – έκτρωμα, δείχνουν ότι οι φωνές της σύνεσης ξυπνάνε από τον λήθαργο.

Πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες, είδαν ότι η Παιδεία αποτελεί το πρώτο γερό χτύπημα του συστήματος της Αριστεράς. Κι επιτέλους κινητοποιήθηκαν.

Δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η συνεννόηση.

Το "Ευρωπαϊκό μέτωπο" οφείλει να αντιπαρατεθεί και να σταματήσει τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ώρα των αποφάσεων για το μέλλον των παιδιών μας, πλησιάζει.

Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ελπίδα πέθανε πρώτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator