Πολιτικό αίμα θέλουν οι Βρυξέλλες

0


Σημαντική υποχώρηση της Αθήνας σε καυτούς τομείς όπως το συνταξιοδοτικό ή η αγορά εργασίας αποτελεί προϋπόθεση μίας συμφωνίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωζώνης. «Το Eurogroup ζητά να δει το πολιτικό κόστος να πληρώνεται», τονίζει η ίδια πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Αναφορά και στην ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα.

O ίδιος αξιωματούχος φέρεται να τόνισε ότι στην Ελλάδα απομένουν λίγες μέρες προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές, διότι χρειάζεται να διαπραγματευτεί τρίτο πρόγραμμα, μετά το τέλος του τρέχοντος, τον Ιούνιο, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Η χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμη χωρίς τρίτο πρόγραμμα, πρόσθετη χρηματοδότηση», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, την Τετάρτη.
Μιλάμε για μέρες

Αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί το αργότερο τον Μάιο, ώστε οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να έχουν χρόνο για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές εγκρίσεις. «Δεν μιλάμε για εβδομάδες πλέον, μιλάμε για μέρες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε: «Η αντίληψή μου για το τι είπε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα ήταν ακριβώς ότι τώρα καταλαβαίνει ότι ο χρόνος τελειώνει. Έχει αποφασίσει να παρέμβει προσωπικά και να αναλάβει τον έλεγχο των συζητήσεων».
Περιμένουν τη λίστα 

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα είναι γνωστό, αν υπάρχει πιθανότητα επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων, όταν δουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων. 

Αν οι εκπρόσωποι των δανειστών και η Ελλάδα μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις την επόμενη εβδομάδα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να εγκρίνουν τη συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου ή σε έκτακτη σύνοδό τους, λίγες μέρες αργότερα, αν αυτό είναι απαραίτητο.

«Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο είδος ενδιάμεσης ανακοίνωσης στις 11 Μαΐου και στη συνέχεια η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου το πολύ», είπε ο αξιωματούχος.
Δημοσίευση: Μαΐου 02, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτικό αίμα θέλουν οι Βρυξέλλες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator