Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ - Ερώτηση 81 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους λογαριασμούς–φωτιά της ΔΕΗ !!!

0



Ερώτηση για τις υπέρογκες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατέθεσαν 80 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και οι τρεις βουλευτές Κορινθίας Ψυχογιός Θελερίτη Κουρεμπές.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρονται στις αυξήσεις που σημειώθηκαν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα το 2012.

«Μια κατανάλωση της τάξεως των 800 kWh το 2012 ισοδυναμούσε με αξία χρέωσης ρεύματος της τάξης των 45,00 €, το 2013 62,34 € και το 2014 75,68 € ανά τετραμηνία. Αντίστοιχα μια κατανάλωση της τάξεων των 3.000 kWh το 2012 ισοδυναμούσε με αξία χρέωσης ρεύματος της τάξης των 274,65 € και τα έτη 2013 και 2014 307,56 € ανά τετραμηνία.»

Παραθέτοντας σχετικά στοιχεία και πίνακες, οι βουλευτές τονίζουν ότι «σε επίπεδο ποσοστιαίων μεταβολών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έχουμε μια αύξηση που κυμαίνεται στο 60% ενώ στα υψηλά και υψηλότατα εισοδήματα η αύξηση κυμαίνεται κοντά στο 15%.»

Για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που «καίνε» πολλά νοικοκυριά καθώς το ύψος τους προσεγγίζει τη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρουν ότι «ενώ υπάρχει κλιμάκωση σε kWh για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας αντιθέτως οι χρεώσεις για το δίκτυο μεταφοράς και το δίκτυο διανομής είναι ενιαίες για όλα τα κλιμάκια, ενώ θα μπορούσε η αντίστοιχη χρέωση να γίνεται κλιμακωτά, έτσι ώστε οι μεσαίες και χαμηλές καταναλώσεις (μέχρι 3.000 kWh) να έχουν δικαιότερες χρεώσεις σε σχέση με τις πολύ μεγάλες καταναλώσεις (>3.000 kWh)».

«Επισημαίνεται ότι ανάλογη άνιση μεταχείριση καταγράφηκε και στην περίπτωση χρέωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) για τις οποίες επήλθε αύξηση της χρέωσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ αντίθετα στις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις η αύξηση της χρέωσης δεν ήταν αντίστοιχη.

»Λόγω των ως άνω, οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που θίγονται από την εφαρμοζόμενη τιμολόγηση είδαν στους λογαριασμούς τους υπέρογκες αυξήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δικαίως διαμαρτύρονται για αυτό το γεγονός», καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και ρωτούν:

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αρθεί αυτή η καταφανής άνιση μεταχείριση, στις χρεώσεις προμήθειας (κατανάλωσης) ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε., των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας για να ενισχυθεί η διαρρηγμένη από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνική συνοχή;

Εάν η νέα υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική υποστηρίζει το κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα ή εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και εν τέλει την πλήρη απελευθέρωση της ενέργειας;»
Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ - Ερώτηση 81 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους λογαριασμούς–φωτιά της ΔΕΗ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator