Στην Ομόνοια λιάζονται…, στην Ακρόπολη παρανομούν

0


Στην Ομόνοια και τον Αγιο Παντελεήμονα… λιάζονται και σε Ακρόπολη, Λόφο Φιλοπάππου, Πλάκα και Μοναστηράκι παρανομούν, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, που έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτα να ζουν και να κινούνται στο κέντρο της πόλης. Εκεί αποδίδουν τη ραγδαία αύξηση της μικροεγκληματικότητας, η οποία καταγράφηκε το μήνα Μάρτιο σε αστυνομικά τμήματα επίμαχων περιοχών της πρωτεύουσας. Ενδεικτικά, στις περιοχές ευθύνης του Α.Τ. Ακροπόλεως, όπως επισημαίνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., κάποιες μέρες παρατηρείται αύξηση έως και… 1.000% σε αδικήματα ληστειών του δρόμου. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν αναφορές πως παράτυποι μετανάστες έχουν προσεγγιστεί και «νοικιαστεί» από κυκλώματα, προκειμένου να παρανομούν για να επιβιώσουν ή να κάνουν τους «κράχτες» συμπατριωτών τους για λογαριασμό δουλεμπορικών κυκλωμάτων, με τελικό σκοπό την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

10 ληστείες ημερησίως

Σε πολυσύχναστα και ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας, όπου καταφθάνουν ολοένα και περισσότεροι ξένοι τουρίστες προκειμένου να περιηγηθούν στα μνημεία της πόλης, τους προηγούμενους μήνες καταγραφόταν κατά μέσο όρο μία ληστεία, ενώ τον Μάρτιο ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 10 ημερησίως. 

«Είναι ίσως φυσιολογικό ένας άνθρωπος που έρχεται σε μια χώρα όπου δεν έχει συγγενείς, χώρο διαμονής, τροφή, όταν φθάσει σε σημεία απόγνωσης, να παρανομήσει για να φάει, για να ζήσει. Διαπιστώνουμε πως δεν παραβατούν στα σημεία όπου συνηθίζουν να κινούνται, να κοιμούνται υπαίθρια, αλλά παραβατούν περιφερειακά, εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ατόμων και σε μέσα μαζικής μεταφοράς», δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς έχουν πέσει «θύματα» κυκλωμάτων αλλοδαπών, που τους χρησιμοποιούν στη διάπραξη ληστειών, κλοπών, ακόμη και διαρρήξεων. «Έχουμε κάποια στοιχεία πως παράτυποι μετανάστες που έπεσαν πάνω σε παράνομους συμπατριώτες τους, μη έχοντας κάπου να στηριχθούν, εξαναγκάζονται να παρανομούν ως “αντιπαροχή” για να βρουν στέγη, τροφή και μελλοντικά τρόπο για προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ουσιαστικά, κυκλώματα ληστών του δρόμου και πορτοφολάδων “νοικιάζουν” απογοητευμένους πρόσφυγες και μετανάστες, πείθοντάς τους ότι θα τους εξασφαλίσουν αυτά που επιθυμούν», προσθέτει στέλεχος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Την Πέμπτη, συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Επισήμαναν ενδεικτικά πως το «κατηργημένο» Α.Τ. Ακροπόλεως επαναλειτούργησε με τη μισή δύναμή του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 23 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί και 10 άτομα του προσωπικού της… Λέσχης Αξιωματικών. 

Οι ένστολοι συνδικαλιστές τονίζουν πως τα εγκληματολογικά δεδομένα της περιοχής έχουν επιδεινωθεί λόγω του νέου κύματος παράτυπων μεταναστών που καταλήγουν στο κέντρο της πόλης και αναπτύσσουν εγκληματική δραστηριότητα στις περιοχές των Ακρόπολης, Πλάκας, Μοναστηρακίου, οι οποίες δέχονται αυξημένα κύματα τουριστών. «Η μικροεγκληματικότητα στις παραπάνω περιοχές έχει πολλαπλασιαστεί, καθώς κλοπές και ληστείες είναι καθημερινά δεκάδες, όταν πριν από μερικούς μήνες ήταν ελάχιστες ή μηδενικές», αναφέρει η ΠΟΑΞΙΑ στην ανακοίνωσή της. 

Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας καταγράφει διπλασιασμό αδικημάτων σε αρκετούς εγκληματολογικούς δείκτες, ωστόσο εκεί υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα. Το λιγοστό αστυνομικό προσωπικό του τμήματος πρέπει να παρακολουθήσει τους εκατοντάδες υπόδικους ή και κατάδικους, κυρίως αλλοδαπούς, που καλούνται να δίνουν το «παρών» δύο φορές το μήνα, μετά το «άνοιγμα» των Κέντρων Κράτησης Κορίνθου και Αμυγδαλέζας και οι οποίοι δηλώνουν αορίστως «κάτοικοι Ομονοίας»…

Δηλαδή, το Α.Τ. Ομονοίας λειτουργεί πλέον ως απλή καταγραφική υπηρεσία της εγκληματικότητας, αλλά και πάλι με τον κίνδυνο καταλογισμού ευθυνών, αφού η ταυτοπροσωπία των παράτυπων μεταναστών είναι προβληματική λόγω της έλλειψης αποδεικτικών εγγράφων της ταυτότητάς τους και οι περισσότεροι καταγράφονται ως «ό,τι δηλώσουν».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
pspyropoulos@e-typos.com
Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην Ομόνοια λιάζονται…, στην Ακρόπολη παρανομούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator