Φερχόιγκεν: "Ντρέπομαι για όσα κάνουμε στην Ελλάδα"

0


"Ως Γερμανός ντρέπομαι για όσα κάνουμε εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα", δήλωσε ο πρώην ευρωπαίος Επίτροπός, Γερμανός, Γκίντερ Φερχόιγκεν, σχετικά με την μη καταβολή εκ μέρους της χώρας του των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μιλώντας στην εκπομπή "Das Duell" του γερμανικού n-tv δήλωσε: "Κοροϊδέψαμε τη χώρα και στην πραγματικότητα αποποιηθήκαμε της ευθύνης μας, ενώ ποντάρουμε πως το ζήτημα θα λύσει ηΒιολογία", εννοώντας τον θάνατο των ανθρώπων που εγείρουν τις αξιώσεις.

Ο ίδιος χαρακτήρισε "μη έξυπνη" την σύνδεση μεταξύ των επανορθώσεων και της συζήτησης για τοελληνικό χρέος, ωστόσο πρόσθεσε πως επί της ουσίας η Ελλάδα έχει δίκιο. "Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνουμε, είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα επιτρέπει να βοηθάμε τα θύματα στη δύσκολη ζωή τους", σημείωσε.

Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και ο Χανς Βέρνερ Ζιν, του Ινστιτούτου IfO, ο οποίος υποστήριξε εκ νέου πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί εντός της Ευρωζώνης, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να προωθεί ένα Grexit.

Ο δε Φερχόιγκεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τονίζοντας πως δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. "Δεν μπορούν να βγουν από το ευρώ, ούτε μπορεί κανείς να τους διώξει" δήλωσε, αναφέροντας πως το μόνο που γίνεται είναι μία έξοδος από την ΕΕ.

Αυτό ωστόσο θα χρειαζόταν πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Πάντως, όπως αναφέρει και σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα έμενε το "προβληματικό παιδί" της Ευρώπης. 

"Η εντύπωση πως τα προβλήματα θα λύνονταν με έξοδο της Ελλάδας, είναι εντελώς λανθασμένο" δηλώνει.

Όσον αφορά ενδεχόμενο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, δεν θεωρεί πως είναι πολιτικά εφικτό. "Δεν γνωρίζω πολιτικό που να είναι έτοιμος να πει στους ψηφοφόρους πως 'τα χρήματα χάθηκαν'", δήλωσε και προέβλεψε πως αυτή την άνοιξη αναμένεται η γερμανική Βουλή να αποφασίσει και για τρίτο πακέτο δανεισμού στην Ελλάδα. 


Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φερχόιγκεν: "Ντρέπομαι για όσα κάνουμε στην Ελλάδα""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator