Υποταγή ή Ρήξη;

0


Δημοψήφισμα εδώ και τώρα και όχι εκλογές 

Σήμερα κυκλοφορούν έντονα πληροφορίες στα ΜΜΕ ότι γίνονται εισηγήσεις προς τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές με λίστα ή να προκηρύξει δημοψήφισμα. Άλλοι πάλι εισηγούνται να γίνουν και τα δύο μαζί, δηλαδή εκλογές και δημοψήφισμα.

Αναρωτιόμαστε όμως τι νόημα ακριβώς θα είχε να γίνουν τώρα βουλευτικές εκλογές; Υπάρχει μία εντελώς πρόσφατα εκλεγείσα κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, αφού ο κ. Τσίπρας δεν συναντά ισχυρά εμπόδια από τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Τι νόημα λοιπόν θα είχε κάτι τέτοιο, εκτός από το να πετάξει ο κ. Τσίπρας από τις λίστες την εσωκομματική αριστερή αντιπολίτευση; Ψάχνει άραγε να πάρει αυτοδυναμία; Και τι θα την κάνει την αυτοδυναμία, εκτός και αν θέλει να προχωρήσει σε νέα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, χωρίς προβλήματα εκ των έσω και από τους ΑΝΕΛ; 

Θα είχε νόημα να πάει σε εκλογές μόνο σε μια περίπτωση. Αν ψήφιζε τώρα νέο εκλογικό νόμο με τα 2/3 των βουλευτών. Όμως και ο νέος εκλογικός νόμος τι θα έλεγε; Μεγαλύτερο bonus; Δεν νομίζουμε. Το λογικό θα ήταν να έφερνε την απλή αναλογική και την κατάργηση του αντιδημοκρατικού 3%. Αλλά κάτι τέτοιο δεν το συζητά ο κ. Τσίπρας, αν και ήταν βασική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνο που, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να γίνει είναι, όχι εκλογές αλλά δημοψήφισμα, με το ερώτημα: «Υποταγή ή Ρήξη;». Οι καριερίστες πολιτικοί είναι αδύνατο να πάρουν μια τέτοια απόφαση. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να πάρει αυτή την τραγική απόφαση. Μόνο ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει και αφού προηγουμένως γίνει ελεύθερος δημόσιος διάλογος, ώστε να μπορέσουμε να σταθμίσουμε τα δεδομένα. Στη συνέχεια η κυβέρνηση, ως εκτελεστικό όργανο του λαού, θα πρέπει να εκτελέσει την απόφαση που θα ληφθεί με το δημοψήφισμα, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς.

Πρέπει επιτέλους, αφενός να δοθεί και σε μας τους πολίτες η δυνατότητα να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, αφετέρου να ωριμάσουμε βίαια κι εμείς πολιτικά και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Καθόσον, όσο περιμένουμε από τους πολιτικούς να σωθούμε, θα καταστραφούμε εντελώς.

Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υποταγή ή Ρήξη;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator