Καίγεται η Φρανκφούρτη στο βωμό της λιτότητας (Live video)

0


Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη, όπου πραγματοποιείται η τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου της ΕΚΤ.

Με ένταση ξημέρωσε στην Φρανκφούρτη η ημέρα των εγκαινίων του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με κάψιμο περιπολικών και αψιμαχίες με τους αστυνομικούς στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας του κινήματος Blockupy ήδη μετά το ξημέρωμα.

Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής, με αποκλεισμένους δρόμους, οδοφράγματα και έντονη παρουσία της αστυνομίας από το βράδυ.

Ομάδες διαδηλωτών του Blockupy είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες να στήσουν τον χώρο συγκέντρωσης σε σημείο κοντά στη νέα έδρα της ΕΚΤ. To Blockupy έχει αποκλείσει την γέφυρα Φλόσερ στον Μάιν, απέναντι από τον νέο Πύργο.

Εκτός από Γερμανούς, το «παρών» έχουν δώσει υποστηρικτές του κινήματος και από άλλες χώρες, κυρίως από την Ιταλία.

Ήδη το ξημέρωμα της Τετάρτης ξεκίνησε η ένταση: Διαδηλωτές πυρπόλησαν περιπολικά σε αστυνομικό τμήμα (κοντά στην Κονστάνμπλερβαχε) και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Φράγματα και σειρές συρματοπλεγμάτων νέας τεχνολογίας έχει τοποθετήσει η αστυνομία της Φρανκφούρτης, περικυκλώνοντας το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέχεια μέτρων που παίρνονται κατά των διαδηλώσεων για την πολιτική λιτότητας και του καπιταλισμού, οι οποίες συμπίπτουν με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων.

Αναλυτικότερα:

19:00 Πάνω από 20.000 οι διαδηλωτές του απογευματινού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Blockupy

18:00 Η Ν. Κλάιν στο βήμα της εκδήλωσης - Πάνω από 10.000 οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας της Φρανκφούρτης:

16:10 Πάνω από 350 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την αστυνομία της Φραγκφούρτης, κατά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν. Για 88 τραυματίες αστυνομικούς κάνουν λόγω οι αρχές. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας στο κέντρο της πόλης. «ΣΥΡΙΖΑ - Podemos, venceremos», ένα από τα συνθήματα που ακούγονται από τους συγκεντρωμένους.

15.00 Μ. Ντράγκι: «Κάποιοι ζουν δύσκολα, αλλά δεν φταίμε εμείς …». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τράπεζας, στην γεμάτη από διαδηλωτές Φρανκφούρτη.

14.10 Τουλάχιστον 6.000 διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από την ΕΚΤ.

13.10 Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι φτάνει στο κτίριο με τη βοήθεια ελικοπτέρου.

13.00 Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Φρανκφούρτης. 100 χιλιόμερεα συρματοπλέγματος, 10 χιλάδες αστυνομικοί και όλα τα κανόνια νερού της Γερμανίας έχουν συγκεντρωθεί για την καταστοή των διαδηλωτών.

12.10 Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει έλεγχο ταυτοτήτων στους διαδηλωτές, και οι διαδηλωτές απαντούν με καθιστική διαμαρτυρία ώστε να παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

11.50 Οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται και σε άλλα μέρη της πόλης.

11.30 Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 συλλήψεις τη στιγμή που οι διαδηλωτές φτάνουν τους 10.000. Πληροφορίες για πολλούς τραυματισμούς.



Δημοσίευση: Μαρτίου 18, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καίγεται η Φρανκφούρτη στο βωμό της λιτότητας (Live video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator