Στάζει ΧΟΛΗ το Bloomberg: “Οι Έλληνες πριν τη χρεοκοπία τους, γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους

0


Στάζει ΧΟΛΗ το Bloomberg: “Οι Έλληνες πριν τη χρεοκοπία τους, γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους, αλλά δεν απαντούν για το κόστος της φιέστας”!

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δεν απάντησε σε πέντε τηλεφωνήματα του πρακτορείου, ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το κόστος των εορτασμών της 25ης Μαρτίου…

Οι Έλληνες γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους σήμερα, με μια στρατιωτική παρέλαση και ένα φεστιβάλ λαϊκής μουσικής που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ώρα που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, περισσότερα από 1.000 μίλια μακριά, επανεξετάζουν τους όρους της οικονομικής ενίσχυσης που θα διαμορφώσουν το μέλλον τους.

Αυτό αναφέρει νέο δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αυτή τη φορά καταφέρεται με δεικτικά σχόλια για το ότι ενώ οι επιθεωρητές αξιολογούν την υπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης για το πιο χρεωμένο έθνος της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θα δουν μια παρέλαση αρμάτων μάχης και μαχητικών αεροσκαφών, γιορτάζοντας την αρχή του πολέμου που η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επανεξετάσει σήμερα τον μηχανισμό επείγουσας παροχής ρευστότητας, διατηρώντας το τραπεζικό σύστημα της χώρας στη ζωή, ενώ οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα έχουν μια ξεχωριστή συζήτηση σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Χωρίς πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, ή τις κανονικές πράξεις χρηματοδότησης της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες βασίζονται στον ELA, για να καλύψουν το χρηματοδοτικό έλλειμμα που επιδεινώθηκε από την απότομη εκροή καταθέσεων.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου περιόρισε τις στρατιωτικές παρελάσεις για να μειώσει το κόστος μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης το 2010.

Μια πτήση των μαχητικών αεροσκαφών στους ουρανούς της Αθήνας τον περασμένο χρόνο είχε κόστος περίπου 500.000 ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Η καταβολή των συντάξεων

Με την κυβέρνηση να βρίσκεται ακόμη σε συνομιλίες με τους πιστωτές, με στόχο να λάβει άμεσα χρηματοδοτική ενίσχυση, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να μη καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτός και αν υπάρξει μια σημαντική συμφωνία.

Η κυβέρνηση έχει να πληρώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις έως το τέλος Μαρτίου, κάτι που δεν φαίνεται και τόσο εύκολο.

Οι υποχρεώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τα πενιχρά έσοδα από φόρους, έχουν ήδη οδηγήσει εκτροχιασμό από τους στόχους του προϋπολογισμού ενώ έχουν εξαντλήσει και τα ταμειακά αποθέματα.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, το υπουργείο Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν χορούς στο Σύνταγμα, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Μπορεί οι μουσικοί να μην πληρωθούν, σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση, ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δεν απάντησε σε πέντε τηλεφωνήματα του πρακτορείου, ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το κόστος του όλου θεάματος, καταλήγει το Bloomberg.
Δημοσίευση: Μαρτίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στάζει ΧΟΛΗ το Bloomberg: “Οι Έλληνες πριν τη χρεοκοπία τους, γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator