Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας

0


Το χώρο όπου νοσηλεύονται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς, στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Οι δύο κρατούμενοι μεταφέρθηκαν εκεί από τις φυλακές Δομοκού μετά την απεργία πείνας την οποία και συνεχίζουν.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm στη Λαμία η κ. Λέβα σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και πολιτισμό ομολογώ. Εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. 

Τους διαβεβαιώσαμε, είπε η κα Λέβα, "ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές". Σε ερώτηση σχετικά με τη συνομιλία της με τον Δ. Κουφοντίνα η κα Λέβα, σημείωσε: "του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο…». Η κα Λέβα συμπλήρωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου ήταν βρίσκεται…». 

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δήλωσε ότι «εγώ την είδα την κατάσταση της υγείας τους καλή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν…» ενώ σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».

Αντιδρά η Ντόρα Μπακογιάννη

Η επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τρομοκράτες.

Αναλυτικά, η ερώτηση: 

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

κ. Νίκο Παρασκευόπουλο 

Θέμα: Επαφές της κυβέρνησης με τους έγκλειστους τρομοκράτες 

Στις 24 Μαρτίου 2015, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος, καθώς και όλοι οι έγκλειστοι της πτέρυγας Ε2 των φυλακών Δομοκού, με επιστολή τους στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ζητούν από τους φυλακισμένους απεργούς πείνας που απαιτούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση». Μάλιστα, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες διερωτώνται «γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι, όταν για πρώτη φορά μία νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία». 

Επιπλέον, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1.Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη; 

Η ερωτώσα βουλευτής 

Ντόρα Μπακογιάννη"

Τι απαντά ο Ν. Παρασκευόπουλος

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στις αιχμές που διατύπωσε σε βάρος της κυβέρνησης, με ερώτησή της στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη υπαινισσόμενη πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με καταδικασμένους τρομοκράτες. Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται τόσο στην επίσκεψη που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα στις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, αλλά και την πρόσφατη επιστολή των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Βασίλη Τζωρτζάτου καθώς και των εγκλείστων στην πτέρυγα Ε2 των φυλακών Δομοκού στην εφημερίδα «Εθνος», με την οποία ζητούσαν από τους απεργούς πείνας που απαιτούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους. 

«Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο πεδίο των φυλακών καθορίζεται από τις ήδη εξαγγελμένες αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφάνειας στην ποινική καταστολή», ξεκαθαρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος και προσθέτει: «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τα θεσμικά της όργανα. Οι βουλευτές έχουν ξεχωριστό θεσμικό ρόλο, που καθορίζεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έχουμε φυλακές ανοικτές στο κοινοβουλευτικό έργο και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται. Άλλωστε ρητά προβλέπεται στο άρθρο 52 του Σωφρονιστικού Κώδικα η δυνατότητα επισκέψεων στις φυλακές από εκπροσώπους του κοινοβουλίου και του Συνηγόρου του Πολίτη.»

Υπεραμύνεται της επίσκεψής της η Βάσω Λέβα

Η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωση/απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι η επίσκεψη έγινε «ως όφειλα ως βουλευτής του νομού» καθώς «η έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε λόγω του θανάτου του κρατουμένου από καρδιακή προσβολή, της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη, της αυτοκτονία του νεαρού Πακιστανού και της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας κρατουμένων στην ακτίνα των φυλακών τύπου Γ, που είχε φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στην τοπική κοινωνία». 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κ. Λέβα τονίζει πως σε ό,τι αφορά τις φυλακές Δομοκού «σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστώσουμε την κατάσταση και να καταγράψουμε τα προβλήματα, που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και κρατούμενους» και διευκρινίζει ότι η επίσκεψη στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύονται δύο εκ των απεργών πείνας, «δεν αφορούσε συνάντηση με συγκεκριμένους κρατούμενους, αλλά συζήτηση με τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εξωτερικούς φρουρούς και τα προβλήματά τους», και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε και με κρατούμενους της πτέρυγας Γ’ «παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων». 

Σε ό,τι αφορά ειδικά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Λαμίας σημειώνει ότι «αυτή επικεντρώθηκε στη συζήτηση με τους γιατρούς και το διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης», καθώς όπως επισημαίνει «στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός, τελευταία μόνο και μετά από παρέμβασή μας υπάρχει επισκέπτης γιατρός…».

Πηγή:www.capital.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator