ΕΝΟΧΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ

0


Τρεις δημοκρατικά εκλεγμένοι Πρωθυπουργοί, μετά την κρίση του 2009 και κάμποσοι πριν αντιπροσώπευσαν επάξια τον ελληνικό λαό για να φτάσουμε στα άδεια πλέον ταμεία του Κράτους, χωρίς ενοχές και τύψεις. Ο ένας μετά τον άλλο επινόησαν λόγους, καταναλώνοντας "το λίπος" και έκαναν το παν για να μην αλλάξει η Ελλάδα ουσιαστικά, κοροϊδεύοντας τους πάντες και κυρίως τους εαυτούς μας.

Κάπως έτσι ενσάρκωσαν επιτυχώς το όνειρο της πλειοψηφίας του λαού μας ότι μπορεί να ζει με δανεικά αιώνια και ότι οι υπόλοιποι λαοί οφείλουν να τον δανείζουν εσαεί, ξεπληρώνοντας την κληρονομιά του Περικλή και του Πλάτωνα, αποπληρώνοντας σε εμάς τους "έξυπνους" πνευματικά δικαιώματα. Μόλις κουράστηκαν ή αρνήθηκαν να συνεχίσουν αντικαταστάθηκαν από τους επόμενους για να εκπληρώσουν την ίδια ονείρωξη.

"Το ταχύτερο θα αποσταλεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων, το ταχύτερο θα ληφθούν τα χρήματα", για μισθούς, συντάξεις και αποπληρωμή δανείων, αναφώνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό μετά τη συνάντηση των επτά και ακόμα η λίστα να κατατεθεί, ως ύστατη εγγύηση της ζωής μας.

Άλλος ένας σε σειρά Πρωθυπουργός, Πρόεδρος, Βασιλιάς, πετάει την μπάλα συνεχώς στην κερκίδα, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από το 2009 και μετά, καταστρέφοντας κάθε τι δημιουργικό. Καθυστέρηση για μία ελλιπή λίστα υποσχέσεων που θα μας οδηγήσει στην παράταση και ενώ χάνουμε και ο διαιτητής είναι έτοιμος να σφυρίξει το τέλος. Γιατί, άραγε;

Γιατί αυτό θέλει ο λαός. Γιατί αυτό ήθελε πάντα. Το αξιακό πλαίσιο του σύγχρονου ελληνικού κράτους που αναφέρθηκε και ο τελευταίος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός μας κ.Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή εθνική επέτειο της ιδρύσεώς μας. Αξίες διαχρονικές και διακομματικές. Ακόμα και η Αριστερά που κυβέρνησε, τόσο φιλόδοξα, μετά από έναν αιώνα αγώνα δεν διαφοροποιείται και επαναλαμβάνει ανιαρά τους προκατόχους της. Λες και όλοι έχουν τον ίδιο προπονητή.

Μπαξίσι και ρουσφέτι. Αυτό είναι το αίτημα του λαού και η Αριστερά σπεύδει να το ικανοποιήσει.

Το ευρώ αποτελεί τη μεγάλη απειλή για τον τρόπο ζωής μας, το αξιακό μας πλαίσιο, τον τρόπο που η πλειοψηφία του λαού μας είναι εθισμένη και αρνείται να αποκηρύξει χωρίς ενοχές, ακόμα και αν χρειαστεί να ανατιναχτεί όπως διαλαλεί μάταια για να φοβίσει τους άλλους λαούς. 

Ο κ.Τσίπρας δυστυχώς δεν έχει σκοπό, όπως και οι προκάτοχοί του να αντιπαρατεθεί με τους τσιφλικάδες του 21ου αιώνα, τους λαθρέμπορους και τους χωρίς άδειες κατηχητές των συνειδήσεων, παρά μόνο στα λόγια. Τσιφλικάδες που αποτελούν τη συνέχεια εκείνων που έκλεισαν στη φυλακή τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη κατ' επανάληψη και λίγο έλειψε και στις μέρες μας να το επαναλάβουν με όσους ρομαντικά έκαναν το λάθος να υπερασπιστούν και να επενδύσουν στο ευρώ και την ευρωπαϊκή μετάλλαξη της Ελλάδας. 

Την ελευθερία των νέων να δημιουργήσουν και να πλουτίσουν, πνευματικά και υλικά, χωρίς να έχουν το κληρονομικό δικαίωμα ή την άδεια του τοπικού προύχοντα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δε που η Ελλάδα στερεύει, ταξιδεύει, χωρίς αιδώ, ακόμα και στους Μήδες όπως ο Αλκιβιάδης για να βρει την άλλη λύση. Ακόμα και στην Κόκκινη Πλατεία που μαζί με τα ροδάκινα θα δώσει τη λύση παραμονή της 9ης Απριλίου, για τη διατήρηση τουstatus quo από την 25η Μαρτίου 1821 μέχρι τις μέρες μας.

Κρίμα για τους λίγους που διαχρονικά πάλεψαν και θυσιάστηκαν για μία άλλη Ελλάδα προσπαθώντας ακόμα και σήμερα να την εντάξουν στην ευρωπαϊκή κουλτούρα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και αγαθών. Οι μειοψηφίες ουδέποτε πετυχαίνουν τίποτα πλην μία ηλιόλουστης λιακάδας, μίας σύντομης αναλαμπής όπως του Ελευθέριου Βενιζέλου, όταν οι ηγέτες ενός λαού και ο ίδιος ο λαός που τους επιλέγει στην πλειοψηφία του επιζητά τη βροχή και το σκοτάδι, για να ικανοποιήσει παθιασμένα τη δοσοληψία της ψυχής του.

Μας τελείωσαν οι ανάπηροι πολέμου, μας τέλειωσαν και τα λεφτά στα Ταμεία του Κράτους. Το χειρότερο όλων ο ελληνικός λαός αρνείται να ξαναπολεμήσει για ιδεές χωρίς μίζες και επιζητά απεγνωσμένα την αυτομόληση σε οποιαδήποτε αυλή πλην της ευρωπαϊκής.

Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελλάδα και θα την τηρήσει. Αυτό που αρνείται να διαβάσει δυστυχώς ο λαός εσκεμμένα είναι για πόση Ελλάδα υπέγραψε και με τι καιρό. 

Αυτό το άφησε στους Έλληνες και τους ηγέτες του...


Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΝΟΧΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator